Toyota забезпечить доступ до програми Total Human Model for Safety

17 червня 2020 року
м. Київ

 

Японський автовиробник оголосив, що незабаром будь-який автовиробник зможе скористатися програмою Total Human Model for Safety (THUMS).


 

Toyota Motor Corporation оголосила про те, що з січня 2021 року вона надасть безкоштовне програмне забезпечення Total Human Model for Safety (THUMS) в рамках програми по створенню суспільства безпечної мобільності.

THUMS – це віртуальна програма для моделювання людського тіла, призначена для комп’ютерного аналізу травм, отриманих при зіткненнях транспортних засобів. Очікується, що вільний доступ до THUMS і подальше використання більш широким колом користувачів підвищать безпеку автомобілів по всьому світу.

Розроблена для сприяння дослідженням і розробкок в області технологій безпеки транспортних засобів у співпраці з Toyota Central R & D Labs, THUMS була першою в світі програмою віртуального моделювання людського тіла. Її запуск відбувся ще в 2000 році. Вона дозволяла моделювати і аналізувати травми, викликані зіткненням транспортних засобів. З того часу, і аж до останньої версії, випущеної в минулому році, вона постійно розвивалася, додаючи моделі людського організму з різними статями, віком і статурою, які включають скелетні структури, мозок, внутрішні органи і м’язи. У порівнянні з манекенами, що застосовуються при фізичних сутичках транспортних засобів, THUMS здатна більш детально аналізувати травми, пов’язані із зіткненням.

В даний час THUMS використовується в дослідженнях безпеки транспортних засобів більш ніж 100 виробниками автомобілів, постачальниками, університетами, дослідницькими інститутами та іншими організаціями в Японії і за кордоном. Програма використовується для дослідження і розробки безлічі різних технологій безпеки, таких як ремені безпеки, подушки безпеки і конструкції транспортних засобів, які допомагають знизити ризик отримання травм при зіткненні транспортних засобів з пішоходами. Організації з оцінки безпеки транспортних засобів також в даний час розглядають можливість використання THUMS для віртуального тестування в своїх майбутніх оцінках.

Очікується, що забезпечення вільного доступу до THUMS не тільки дозволить більшій кількості людей використовувати програму в своїх дослідженнях безпеки транспортних засобів, але також поліпшить зручність використання програмного забезпечення, оскільки користувачі самі покращують моделі і обмінюються результатами з іншими.
Іван Роговський

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook