Відверта розмова з майстрами українського телебачення – Тетяною Цимбал і Василем Ілащуком

13 червня 2020, 9:02

Тетяна Цимбал і Василь Ілащук присвятили майже півстоліття телебаченню – справі свого життя. Їх мову вважають еталонною, а українські зірки і політики і досі беруть уроки та консультуються у професорів кафедри журналістики і мовноі комунікації: телеведучих, Народних артистів України – Тетяни Цимбал і Василя Ілащука.

Відео: https://youtu.be/9HcIRiH3eyo

Члени гуртка «Юний журналіст» разом із керівником, доцентом кафедри журналістики і мовної комунікації Веронікою Чекалюк зустрілися із зірками телеекранів, щоб поспілкуватися за філіжанкою кави, почути настанови й спогади про те, якою була раніше школа телебачення. Як живуть зараз і чим пишаються найбільше Василь Ілащук і Тетяна Цимбал.

Відео: https://youtu.be/nurwrtcAIKg

Вероніка Чекалюк вважає: «Журналіст – це надзвичайно відповідальна професія як перед самим собою, так і перед суспільством. Журналіст – це психолог і терапевт і володар «слова-зброї». Впевнена – автор інформаційного матеріалу, насамперед, має бути відповідальним, толерантним та правдивим у оприлюдненні інформації».

Народний артист України Василь Ілащук: у журналістиці працює все в комплексі – і духовність, і економіка, і політика. За умов чесної преси можна буде говорити пол здорове інформаційне суспільство. Не зберігши культуру, не зберігши ментальність, духовність українську, ми втратимо все – і економіку, і політику, і культуру, і Україну в цілому. Я побажав би абітурієнтам бути пильними у виборі професіі, журналістика – це цікавий фах, професіонали потрібні Україні. Хочу щоб все-таки до влади приходили професіонали, сильною і вільною Україну я хотів би бачити через 5 років і на майбутнє.

Успіхів Вам, юні журналісти! https://youtu.be/9zpBBMNXVaQ

Автор: Марина Кульчицька
(гурток «Юний журналіст»)

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook