Викладачі ННІ ЛіСПГ прийняли участь у засіданні Робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому

15 червня 2020 року
м. Київ

Професор кафедри лісівництва Зібцев С.В. та доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Марчук Ю.М. були запрошені у якості експертів на перше засідання Робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому, яке відбулося 11 червня 2020 року у Верховній Раді України. Засідання проходило під спів-головуванням Голів Комітетів - Бондаренка О.В. та Монастирського Д.А.

Робоча група була створена за пропозицією більшості депутатів Верховної Ради України після квітневих масових пожеж у Житомирській області та у зоні відчуження, якими було пройдено до 95 тис. га земель. Робоча група складається з 25 членів, в тому числі народних депутатів, т.в.о. Міністра захисту довкілля України, керівництва Держлісагенства, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства України з управління зоною відчуження, керівництва Житомирської ОДА, начальників Житомирського та Київського та по м. Києву обласних управлінь лісового та мисливського господарства, Голови Товариства лісівників України, керівника Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж та інших організацій.


Члени Робочої групи із значним інтересом заслухали та обговорили доповідь Марчука Ю.М. «Щодо невідкладних кроків із посилення ефективності охорони лісів від пожеж» та доповідь Зібцева С.В. «Ландшафтні пожежі в Україні: причини та управління», у якій були викладені основні положення звернення до Президента України щодо заходів у період надзвичайної пожежної небезпеки та концепція та модель Закону України «Про створення національної системи охорони ландшафтів від пожеж та професійної служби гасіння лісових пожеж».


За результатами зустрічі представники НУБіП запрошені у Держлісагенство для напрацювання спільних кроків у підвищенні готовності до гасіння пожеж у Житомирське ОУЛМГ. Планується продовження роботи над законопроектом. Наступне виїзне засідання Робочої групи відбудеться у Житомирській області у районах найбільш постраждалих від пожеж.

 
Підготував – проф. кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України, 
керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж
Сергій Зібцев 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook