Екзаменаційна сесія триває: відбулися іспити з «Політичної географії країн світу» у студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

28 травня 2020 року

 Важливою складовою навчального плану підготовки фахівців-міжнародників є вивчення політичної географії країн світу.

Знання про зміст політико-географічного світогляду і цього навчального предмету, особливості сучасної політичної карти світу, стратегічних гравців на цій «шахівниці», концепції геополітики, устрій різних держав, їх адміністративно-територіальний поділ, електоральну географію як складову політичної географії тощо є необхідними для майбутніх дипломатів, політичних радників, фахівців по контактах з іноземними установами. Саме тому впродовж другого семестру студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» опановували дисципліну «Політична географія країн світу» - слухали лекції професора Івана Ковальчука, виконували практичні роботи і модульні контрольні роботи під керівництвом асистента Катерини Лук’янчук, працювали в Elearn. Серед розглянутих на лекціях питань варто відзначити особливості політичної карти світу, риси та географію адміністративно-територіального устрою країн, основи електоральної географії та геополітики як практичного інструменту розв’язання регіональних проблем у світі та в Україні тощо. На практичних роботах студенти вчились розрізняти типи країн і політико-географічних територіальних утворень, визначати політико-географічне та геополітичне положення держав світу, роль та місце України у світовому геополітичному просторі.

Підсумком вивчення дисципліни «Політична географія країн світу» стало складання екзамену. Цього року вперше це відбулось дистанційно. Це був незвичний і цікавий досвід як для студентів, так і для викладачів. Тестові завдання виконувались в Elearn, а подальша співбесіда проходила в Zoom.

Більшість студентів показали високий рівень знань, проте хотілося б відзначити найкращих: студенток першої групи Кольосу Анастасію і Прохорову Луїзу, студенток другої групи Щербину Софію та Питель Вікторію, студента 3 групи Мороза Романа, студентку 4 групи Михайлюк Валентину.


Маємо надію, що отримані знання і вміння будуть корисними майбутнім міжнародникам в їхній професійній діяльності .


Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook