Позитивні оцінки на іспиті – підтвердження успішного вивчення дисципліни студентами спеціалізації «Ветеринарна фармація»

26 травня 2020 року

Карантин порушив звичайний устрій життя студентів і викладачів, особливо, що стосується проведення занять в аудиторіях. Та сучасні технології дистанційного навчання дають можливість не втрачати зв'язок викладачів із студентами. Для того щоб раціонально використовувати час за карантину, заняття проводились згідно розкладу, затвердженого навчальною частиною університету.
Під керівництвом завідувача кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Вадима Іщенка, та доцента кафедри Григорія Бойка, студенти ОС «Магістр» вивчали дисципліну «Доклінічні і клінічні дослідження лікарських засобів», яка є розділом магістерської спеціалізації «Ветеринарна фармація» що викладається на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.

Основним завданням  дисципліни «Доклінічні та клінічні дослідження лікарських засобів» є ознайомлення студентів магістерської спеціалізації «Ветеринарна фармація» з методологією проведення доклінічних  та клінічних досліджень лікарських засобів, нормативно-правовою базою, методами оцінки їх фармакологічної активності і безпечності та лікувальної ефективності.

Для опанування теоретичних питань і виконання лабораторних занять студенти використовували навчальний портал Elearn НУБіП України. Щотижневе спілкування проводилось за допомогою відеоконференцій на платформі Zoom. Для постійного зв’язку ще під час аудиторних занять було створено груповий чат у Viber.

Постійна робота студентів з навчальним матеріалом, здача модулів на навчальному порталі Elearn і відео-зустрічі на платформі Zoom допомогла студентам підготуватися до іспиту теоретично і налаштуватися морально.
Для організації іспиту керувались «Тимчасовим порядком проведення літньої екзаменаційної сесії 2019–2020 навчального року в НУБіП України в умовах карантину», затвердженим ректором 7.04.2020 року.

Не змінюючи традиції, під час проведення консультації перед іспитом було розглянуті можливі технічні проблеми і обговорені шляхи їх вирішення.


Здача іспиту студентами була запланована на платформі Elearn і складалась із двох описових теоретичних питань і десяти тестів, які автоматично формувались для кожного студента у електронному навчальному курсі «Доклінічні і клінічні дослідження лікарських засобів». Студенти мали 80 хвилин для вирішення тестових завдань і викладення матеріалу у описових питаннях. Після перевірки отриманого матеріалу викладачі проводили співбесіду.
Співбесіда була запланована на 13:15 з використанням платформи Zoom. На початку співбесіди до відеоконференції приєднався заступник декана факультету ветеринарної медицини Юрій Жук і побажав студентам успіху та гарних оцінок.

Можливості безкоштовної версії нажаль дають можливість проводити лише 40-хвилинні сесії. Тому, для повноцінної співбесіди було використано чотири таких сесії. Можливо це й багато по часу, але за цікавою дискусією він минув непомітно. Всі студенти за результатами співбесіди склали іспит успішно.

Попереду третій іспит, який буде завершальним у цьому семестрі. Побажаємо успіхів студентам і викладачам.

Вадим Іщенко
Григорій Бойко

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook