Онлайн-іспит з комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія» спеціалізації «Ветеринарна фармація» пройшов успішно

25 травня 2020, 11:20

18 травня студенти ОС «Магістр» спеціалізації «Ветеринарна фармація», яка функціонує на факультеті ветеринарної медицини успішно склали іспит з комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія».

Іспит проводили на електронному навчальному порталі Elearn Національного університету біоресурсів і природокористування України, а для співбесіди із студентами використали платформу Zoom. Це перший дистанційний іспит для викладачів кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії та студентів ОС «Магістр» спеціалізації «Ветеринарна фармація», і досвід отриманий при цьому є вагомий.

Комплексна дисципліна «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія» складається з трьох розділів.

Розділ "Фармацевтична хімія" (викладач Палиця Юлія Василівна, кандидат фармацевтичних наук, доцент) навчає проведенню аналізу якості лікарських засобів і вивчає сучасну класифікацією лікарських засобів.

Розділ «Фармакогнозія» (викладач Гальчинська Олена Костянтинівна, кандидат ветеринарних наук, доцент) формує професійну компетентність, навички і уміння майбутнього лікаря, його фармацевтичне мислення, адже засоби рослинного походження становлять більше третини усіх лікарських засобів, дозволених для застосування у лікувальній практиці в Україні. Знання отримані дають знання для вибору лікарських засобів рослинного походження у лікуванні і профілактиці захворювань тварин.

Розділ «Токсикологічна хімія» (викладач Духницький Володимир Богданович, доктор ветеринарних наук, професор) вивчає методи виділення, очищення, якісного виявлення та кількісного виявлення отруйних і сильнодіючих речовин, а також їхніх метаболітів в об’єктах природи. За допомогою методів токсикологічної хімії встановлюють і контролюють гранично-допустимі концентрації (ГДК) отруйних речовин у воді й повітрі, розробляють норми залишкових кількостей пестицидів та інших токсичних речовин у продуктах харчування.

Результат підсумкової атестації з розділу «Фармацевтична хімія» разом з результатами підсумкової атестації з розділу «Фармакогнозія» і розділу «Токсикологічна хімія» формують загальну оцінку з навчальної роботи комплексної дисципліни «Фармакогнозія, фармацевтична та токсикологічна хімія».

 

В умовах карантину заняття проводились з використанням розроблених електронних навчальних курсів на базі платформи Elearn НУБіП України. За місяць до іспиту всі студенти активно працювали і зробили перерву лише на травневі свята.

Іспит приймали викладачі відповідальні за викладання своїх розділів – професор Духницький В.Б., доценти Палиця Ю.В. і Гальчинська О.К. Технічну підтримку проведення іспиту та співбесіди забезпечив доцент Бойко Г.В.

 

Комплексний іспит відбувався в декілька етапів. Напередодні іспиту було проведено консультацію де ґрунтовно обговорили алгоритм здачі іспиту онлайн і варіанти виходу із критичних ситуацій пов’язаних із технічною стороною.

В день іспиту о 8:30 студенти ввійшли на навчальний електронний курс, отримали автоматично сформовані білети, які включали два теоретичних питання і десять тестових. На виконання згідно положення студенти мали 80 хвилин.

Після перевірки робіт викладачі провели співбесіду за допомогою платформи Zoom.

Всі студенти отримали позитивні оцінки, а викладачі набули досвіду у прийманні іспитів в онлайн-режимі.

У студентів ще дві іспити попереду, тож хочеться побажати їм успіху, здоров’я і стабільно працюючої мережі інтернет.

Григорій Бойко

 Юлія Тимошик

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook