Карантин – час для саморозвитку

25 травня 2020, 11:34

     Співробітники кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України під час карантину не гають часу: освоюють нові он-лайн ресурси для зацікавлення і активізації роботи студентів під час вимушеного карантину. Ще однією важливою складовою для ефективної роботи науково-педагогічних працівників у сучасному вищому навчальному закладі є їх наукова діяльність: володіння сучасними методики відбору та обробки матеріалу, програмами для статистичного аналізу отриманих наукових результатів, як наслідок – публікація своїх статей у виданнях, які входять до міжнародних науко метричних баз Scopus і Web of Science. Публікація статті в науковому журналі високого рівня потребує відповідних знань не тільки у своїй області, але і розуміння всіх тонкощів на кожному із довготривалих процесів від написання статті до опублікування її в рейтинговому журналі. Функції наукової комунікації, як підібрати журнал для своєї публікації, індекс цитування і багато іншого можна знайти в наукометричних базах даних на різних наукових ресурсах.

     Багато навчальних платформ відкрили вільний доступ до своїх курсів, тренінгів і вебінарів, зокрема, компанія Clarivate Analytics та Unicheck Україна. Викрадачі кафедри біології тварин успішно пройшли серію вебінарів та отримали сертифікати учасника.

     Web of Science – одна з найбільших у світі наукометричних баз даних наукових публікацій. Компанія Clarivate Analytics, за підтримки Міністерства освіти і науки України, у квітні 2020 року провела серію безкоштовних вебінарів.

        Серія 1 «Web of Science: система навігації в світі наукових публікацій» складалась із таких трьох вебінарів:

  1. Інформаційна платформа Web of Science: зміст, можливості, застосування.
  2. Journal Citation Reports та імпакт-фактор: як порівнювати і вибирати міжнародні наукові журнали.
  3. Publons і ResearcherID: пошук публікацій, профіль автора і показники публікаційної активності.

      Серія 2 «Ресурси Web of Science Group для вчених і журналів» була представлена трьома вебінарами:

  1. Додаткові можливості платформи Web of Science.
  2. Створення і можливості профілю організації в Web of Science.
  3. Як потрапити в Web of Science: критерії відбору наукових журналів.

В серії 3 «Практичні рекомендації щодо публікації в міжнародних журналах» були представлені такі три вебінари:

  1. Як навчитися розбиратися в міжнародних журналах.
  2. Можливості EndNote для роботи з бібліографією.
  3. Як підготувати публікацію для міжнародного журналу.

      Цікавий за змістом і практичними рекомендаціями був окремий спільний вебінар від компаній Clarivate та Антиплагіат на тему «Помилки, яких можна уникнути при написанні статті».

    Компанія Unicheck Україна також долучилась до проведення безкоштовних вебінарів для ознайомлення наукової спільноти із основними принципами своєї роботи. Національний університет біоресурсів і природокористування України вже кілька років є активним користувачем сервісу Unicheck.

     16 квітня 2020 року відбувся вебінар на тему: «Основи роботи з системою перевірки текстів на плагіат». Під час вебінару розібралися з усіма новими функціями Unicheck, які полегшують перевірку на плагіат; розглянули, яким чином під’єднати студентів та викладачів до акаунту, щоби полегшити процес спільної перевірки.

     12 травня 2020 року пройшов вебінар на тему: «Нові функції Unicheck та лайфхаки для дистанційного навчання під час карантину». Були розглянуті питання про важливість розуміння, що таке академічна доброчесність, та її впровадження у навчання, про швидкість та зручність використання сервісів перевірки на плагіат, про відповідальність студентів та викладачів під час підготовки наукових робіт.

       Безумовно, отриманні знання дадуть змогу підвищити рівень наших наукових публікацій.

«Єдиний шлях, який веде до знань - це діяльність» Б. Шоу

Олена Дегтяренко
доцент кафедри біології тварин
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook