Сьогодні наш дрес-код - вишиванка!!!

21 травня 2020 року

 

14

Напевно, кожен українець вдома має цей традиційний одяг. Вишиванка – це українське вбрання!

Вона завжди була, є і буде нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. Тому недарма найкращі парубки та патріоти своєї держави, студенти групи Е-21М Бережанського агротехнічного коледжу, які через пандемію коронавірусу в Україні залишаються вдома, долучилася до відзначення всеукраїнського свята – Дня вишиванки, яке цього року відзначається 21 травня і поділилися своїми думками, що вони відчувають, коли одягають вишиванку!

Думками ділиться Іван СИНИШИН: «Для мене вишиванка означає дуже багато. А саме тому, що її вишила моя бабуся. Для мене це дуже душевно. Вона одна, а тому – найдорожча!».

image0

Віталік ЛЮБІНСЬКИЙ доповнив: «Коли я одягаю вишиванку, відчуваю особливі емоції, адже вдягаю працю моїх близьких, які, вишиваючи, напевно, уявляли, як я її носитиму!» 

image1

Свій погляд озвучує Олександр ФЕНЬО: «Я вважаю, що саме вишиванка- це єднання зі своїм родом. Тому, одягаючи вишиванку, я відчуваю, що щось сповнює мою душу добротою, чесністю й порядністю, і з’являється гордість за те, що я теж українець і можу вплинути на становище своєї держави». 

image2

Для Назарія ЛУЧКЕВИЧА – це велика гордість носити вишиванку. «Для мене носити вишиванку - це велика гордість! Її краса пройнята різноманітністю української нації». 

image3

А для Олега ГРИЦКОВСЬКОГО- це не просто одяг, це справжній оберіг. «Вишиванка – це прояв патріотичності і національного духу. Саме українська вишиванка є абсолютно унікальним, автентичним продуктом, який показує яскравий характер і темперамент нації». 

image4

САВЧУК Іван поділився: «Чоловіча вишиванка – це стильно! Якщо колись вишиванку одягали винятково на державні свята, то сьогодні це явище більш поширене». 

image0

А Юрій АНТОЛЯК доповнив: «Чоловіки в Україні завжди вважали вишиванку символом незламності, свободи та патріотизму. Вони продовжують свято в це вірити, а тому виявляють бажання носити національний одяг практично кожного дня». 

image1

Василя ШВЕДУ, старосту групи, переповнюють почуття: «Вишиванка –  це красиво.Це обличчя нашого культурного життя з надзвичайно великою історією». 

image2

Роман ПОТОЦЬКИЙ зауважив: «Увесь світ визнав: українська вишиванка – це світовий феномен, гідних високих нагород та похвал». 

image3

Тарас ГАЛАЙ підкреслив: «Вишита сорочка заслуговує на увагу модників не лише у День вишиванки, котрий святкують у третій четвер травня. Вона стала важливою частиною гардеробу українців!» 

image4

ТРАЧ Максим та КУЗИК Віктор зазначили: « Сьогодні одягають не тільки вишиті сорочки, а й вишиті футболки, які чудово дивляться навіть із шортами та джинсовими штанами. Стиль smart casual». 

image5image6

Віталій БОДНЕВИЧ: «У моєму гардеробі є дві вишиванки. Маю вишиванки на білому й чорному полотні. Звичайно, мені подобається одягати вишиті сорочки тому, що це наш національний одяг, наша культура, наші традиції та історія». 

image7

А на завершення Ігор ДРОБЯЗКО доповнив: «В нашій сім'ї усі мають вишиванки. Ми шануємо та поважаємо українські традиції».

image8

Саме сьогоднішній день, присвячений українській вишиванці, закарбується у пам'яті кожного, адже це дивний спосіб святкування (дистанційно). Проте студенти щасливі та задоволені. Отже, вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг.  Нехай кожного з вас цей оберіг захищає та налаштовує тільки на приємні почуття.

Світлана КУЦА,
куратор групи Е-21М
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook