ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ПРОФЕСОРА КАЛАЧНЮК ЛІЛІЮ ГРИГОРІВНУ!

15 травня 2020 року

 Щиро вітаємо з Днем народження доктора біологічних наук, професора, академіка Національної академії наук вищої освіти України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, професора кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

КАЛАЧНЮК ЛІЛІЮ ГРИГОРІВНУ!

 

ВЕЛЬМИШАНОВНА ЛІЛІЄ ГРИГОРІВНО!
 

Дозвольте привітати Вас з Днем народження і подякувати за відмінну роботу в команді, підтримку і розуміння. Працювати з Вами комфортно і приємно, так нехай і Вам трудові будні приносять задоволення в роботі і реалізацію всього задуманого. Ми знаємо Вас як відомого вченого-біохіміка, яка своїми працями збагатила вітчизняну біологічну науку, зокрема, Ви з’ясували на моделі функціонування рибосомального апарату клітини Escherichia coli ролі його окремих учасників, у тому числі й RsgA-білка, у процесах трансляції і транс-трансляції; дослідження ролі зовнішньоклітинного редокс-потенціалу (Eh) у метаболізмі популяцій мікроорганізмів-симбіонтів та їх окремих видів для можливого використання в регуляції рівня засвоєння поживних речовин; провели молекулярно-біохімічні дослідження екзогенної регуляції метаболізму у клітинах мікроорганізмів-симбіонтів та тварини-господаря, залучених у процеси травлення; виявили існування додаткових ензимних реакцій на шляхах засвоєння вуглецю й амонійного нітрогену мікроорганізмами рубця та можливості їх корекції екзогенними чинниками; дослідження можливостей регуляції метаболічних процесів у травному каналі гексозанами й сорбентами; дослідили проблему дефіциту кормового протеїну у тваринництві за рахунок використання ріпакових кормових добавок; вивчили інгібувальну дію пентахлорфенолу на біохімічні процеси в клітинах мікроорганізмів-симбіонтів травного каналу тварин на тлі впливу різноманітних за природою чинників та можливості ефективного використання існуючих внутрішньоклітинних метаболічних шляхів й способів зниження токсичності біоцидів в організмі; зміни у структурно-функціональному стані клітин печінки телят при диспепсії й пошук ефективних способів їх корекції; дослідили вплив екзогенних факторів на метаболічні процеси у тварин за умов розвитку патологічних відхилень печінки, нирок тощо. Сьогодні Ви як керівник теми вивчаєте молекулярно-біологічні механізми регуляції метаболічних процесів у печінці лікарськими препаратами на основі фосфоліпідів молока.
Ми вдячні Вам і як знаному педагогу, що потужно працює над підготовкою цілої плеяди лікарів ветеринарної медицини та наукових кадрів. Своєю працею Ви заслужили не лише непохитний авторитет у студентів, колег, біохімічного співтовариства, а й визнані на рівні держави: за свої наукові досягнення Ви нагороджені Державною премією України в галузі науки і техніки, іншими високими нагородами.
Шановна Ліліє Григорівно, Ви – невичерпне джерело енергії і життєлюбства. Бажаємо Вам міцного здоров’я та нових ідей. У День Вашого народження нам хочеться привітати Вас по-домашньому, так як всі ми тут на роботі – одна велика дружна родина! У Вас стільки працьовитості, чуйності, легкості, здорового гумору! І ми сподіваємося, що завжди залишимося справжньою командою. Бажаємо Вам удачі, успіхів і, головне – здоров’я!

 

 
Бажаюємо Вам високого кар’єрного росту, стабільного благополуччя, повного достатку та щасливих моментів у житті. Нехай продуктивна робота приводить до успіху, нехай буде легко крокувати до своїх мрій!
 
Від імені колективу кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого завідувач,
професор Віктор Томчук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook