День відкритих дверей кафедри фізичного виховання онлайн - у прямому ефірі

15 травня 2020 року
м. Київ, НУБіП України

14 травня відбулася онлайн-конференція з приводу вступу на спеціальність 017 «Фізична культура і спорт». До участі у «Дні відкритих дверей» було запрошено випускників загальноосвітніх шкіл Київщини, Черкащини, Дніпропетровщини, також спортсменів і тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл з міста Ставище, Бородянки, Білої Церкви, Бердянська, Київського спортивного ліцею-інтернату. Загалом до конференції долучилася 71 особа.

День відкритих дверей розпочав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він розповів про славетні спортивні традиції нашого університету, про унікальність проведення різних спортивних заходів і змагань, наголосив на перевагах навчання саме в нашому університеті.

З привітанням від деканату гуманітарно-педагогічного факультету та особисто від декана Василя Шинкарука звернулася заступник декана Світлана Харченко. Вона розповіла про переваги навчання на факультеті, зокрема про можливість безкоштовного стажування і мовної практики в Польщі, Китаї, Німеччині, Франції та інших країнах, компактність розташування навчальних корпусів і гуртожитків, про можливість отримати військову спеціальність, насичене спортивне і культурне життя.

Завідувач кафедри фізичного виховання Микола  Костенко спрезентував майбутнім студентам спеціальності «Фізична культура і спорт» матеріальну базу, потужний викладацький склад заслужених тренерів і майстрів спорту міжнародного класу України, видатних спортсменів-студентів і випускників нашого вишу, можливості реалізації своїх спортивних амбіцій і тренерського потенціалу.

Про сутність навчальної програми, які дисципліни будуть викладатися впродовж чотирьох років навчання, яку кваліфікацію отримають випускники і про можливості працевлаштування як на теренах нашої держави, так і за її межами доповів доцент кафедри Сава Бринзак.

Умови вступу у 2020 році та порядок складання творчого конкурсу висвітлив асистент кафедри Віталій Мирошніченко.

Для ознайомлення зі спортивними досягненнями наших студентів були запрошені найкращі спортсмени НУБіП України, які за роки навчання в нашому виші під керівництвом викладачів кафедри фізичного виховання досягли значного успіху і отримали звання майстрів спорту України – це аспірант факультету конструювання та дизайну майстер спорту з перетягування канату і важкої атлетики Іван Кузьмич і випускник ветеринарного факультету майстер спорту України з карате кіокушин бронзовий призер Чемпіонату Європи  Андрій Меженський. Вони були дуже вдячні нашим тренерам Сергію Вербицькому та Юрію Безуглому за свій успіх та запросили абітурієнтів вступати саме до нашого університету, адже такої спортивної сім`ї і таких висококваліфікованих викладачів одиниці, і вони зібрані в НУБіП України.

Про тренера Наталію Крупко, досягнення і унікальність студентської збірної університету з чирлідингу розказала капітан команди магістр факультету інформаційних технологій Анна Гавриленко. Вона запросила саме спортсменок-дівчат до навчання в НУБіП України і розкрила їм перспективи.

Завершилась конференція виступом потенційних представників роботодавців.

Розказала про дефіцит кваліфікованих дитячих тренерів з видів спорту директор ДЮСШ ім. Назарова міста Бердянськ  Ірина Цекова і запевнила учасників у необхідності вибору тренерського фаху саме в НУБіП України.

Віце президент асоціації пляжного футболу України Андрій Кунцевич наголосив на своєчасності відкриття саме цієї спеціальності, адже сучасний спорт включає в себе не тільки змагання, тренерів та спортсменів, а – це ціла індустрія, де потрібні і спортивні менеджери, і фахівці з організації дозвілля, і спортивні психологи, і фахівці з харчування. Він зазначив, що протягом багатьох років співпрацює з завідувачем кафедри Миколою Петровичем, який є тренером збірної команди України з пляжного футболу і привів цю команду спочатку до віце-чемпіонства, а потім і чемпіонства Європи, і він впевнений, що така людина зможе підготувати справжніх  фахівців зі спорту.

Наприкінці конференції було надано слово всім охочим виступити, і студент-першокурсник агробіологічного факультету Максим Древіч висловив подяку викладачеві кафедри фізичного виховання Віталію Андріяшу за організацію тренувального процесу з гирьового спорту, який дозволив йому за три місяці занять в секції виконати норматив кандидата у майстри спорту. Також він запросив абітурієнтів вступати у НУБіП України і долучатися до занять у секції з гирьового спорту.

 

           В ході онлайн-конференції  учасники писали у чаті запитаннят до організаторів і одразу отримували письмові відповіді.

Тож до зустрічі, дорогі абітурієнти, в університетських аудиторіях та спортивному комплексі!

Микола Костенко,

завідувач кафедри фізичного виховання

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook