Кафедра теорії та історії держави і права підбила підсумки і окреслила напрями роботи на другу половину травня

12 травня 2020 року

Кафедра теорії та історії держави і права і надалі продовжує хорошу традицію робочих онлайн-зустрічей, коли у невимушеній обстановці ми обговорюємо результати місяця, що минає, та окреслюємо завдання на наступний.

І хоча після останньої такої зустрічі пройшло майже півтора місяця, але робочі наради мінімум 1 раз на тиждень і щомісячне засідання є для нас звичними. 12 травня 2020 року для онлайн-зустрічі ми обрали площадку Google Meet. Протягом години ми підбили підсумки квітня і половини травня і гордитися є чим. Передусім – це якісне дистанційне навчання і постійний зворотній зв’язок із студентами. Позаду залишилися сесія на 1 курсі юридичного факультету заочної форми навчання (перейти), прийом державного кваліфікаційного іспиту у студентів-бакалаврів «Мукачівського аграрного коледжу» (перейти), проміжна атестація з дисциплін кафедри на юридичному факультеті денної форми навчання (перейти), завершили весняний цикл відкритих лекцій (перейти), почали підготовку до літньої заліково-екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року. Було прийнято рішення, що усі заліки та екзамени (письмова частина) пройдуть на навчальному порталі Elearn, а співбесіди за відповідними посиланнями на Webex, Zoom, Google Meet з повним дотриманням нормативних документів.

Приємно відзначити, що викладачами розроблено 3 навчально-методичні розробки, здійснюється робота над підготовкою до атестації 3-х ЕНК, Віра Качур та Світлана Хом’яченко з 21 квітня до 05 травня 2020 року успішно пройшли курси «Інформаційне і телекомунікаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання», організовані ННІ неперервної освіти та туризму  та факультетом інформаційних технологій.

 

 

 

Не залишається кафедра осторонь наукової діяльності та студентської наукової роботи (перейти). Науково-педагогічними працівниками опубліковано наукові статті у вітчизняних фахових журналах категорії «Б» (Віра Качур, Людмила Протосавіцька, Світлана Хом’яченко), іноземних фахових журналах (Віра Качур) та журналах, що індексуються у WoS  та Scopus (Віра Качур, Людмила Протосавіцька, Сергій Козін, Світлана Хом’яченко). Хочеться відзначити і публікаційну активність наших студентів (перейти).

Щодо організаційної роботи, то ведеться активна кураторська робота (тут і тут), патріотично-вихована робота (відкрита онлайн-лекція під гаслом «Ніколи знову» приурочену 75 річниці з нагоди перемоги над фашистською Німеччиною, Людмила Протосавіцька), 2 ціннісно-орієнтовні заходи «Розмірковуючи над прочитаним…» (Віра Качур), започатковано рубрику «Студентські оповідки». Викладачі кафедри також активно долучилися до Дня відкритих дверей юридичного факультету НУБіП України (08 травня 2020 р.).

 

 

 

Головними завданнями на другу половину травня було визначено завершення аудиторних занять та організація літньої заліково-екзаменаційної сесії на юридичному факультету та неправничих спеціальностях денної форми навчання, забезпечення навчального процесу на 3 курсі юридичного факультету заочної форми навчання та на неправничих факультетах, оновлення навчально-методичного забезпечення з дисциплін кафедри, які будуть викладатися у 2020-2021 навчальному році, підготовка до участі у «Фестивалі студентської науки - 2020», підготовка наукових проектів на 2021 рік, посилення публікаційної активності тощо.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії

та історії держави і права

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook