Всесвітній день медичних сестер

12 травня 2020 року

 «Сестра повинна мати потрійну кваліфікацію:
сердечну – для розуміння хворих,
наукову – для розуміння хвороби,
технічну – для догляду за хворими
»
Флоренс Найтингейл

     Є такі професії, представники яких особливо заслуговують мати власні свята. До числа таких професій можна віднести медсестер. Всесвітній день медичних сестер відзначається щорічно 12 травня - в день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтингейл (1820-1910). Офіційно свято встановлено у 1971 році Міжнародною радою медсестер, а до цього відзначалося за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста. День медичної сестри в Україні відзначається з 1997 року.

    У всі часи медичні сестри є зосередженням милосердя, їх так і називають – сестри милосердя. І, мабуть, не випадково, що важка місія медичної сестри здебільшого лягає на тендітні жіночі плечі. Бо саме жіноче чутливе серце, добрі руки та велике терпіння так необхідні у цій професії. У Європі першими медсестрами стали монахині. Вони допомагали хворим таємно, без благословення настоятелів. А все тому, що за церковними канонами їм не дозволялось мати доступ до людського тіла. І тільки у 1617 році офіційно була створена спільнота Дочок Милосердя.
    В наш час, з розвитком технологій, бути медичною сестрою не легше. Не дивлячись на всі складнощі роботи, люди цієї професії володіють душевним теплом та любов’ю до своєї справи. Вони завжди повинні бути терплячими, чуйними, доброзичливими, приходити на допомогу і розуміти наші проблеми, доглядати пацієнтів та полегшувати їхні страждання. Особисто я захоплююсь такими милосердними людьми.

   Сьогодні багато медичних фахівців професійне свято зустрічають на передовій, де в польових умовах у складі медичних груп надають першу допомогу як військовослужбовцям, так і цивільним мешканцям країни. В зв’язку з пандемією, наші лікарі та медсестри самовіддано працюють, не покладаючи рук, рятують наші життя, іноді навіть ризикуючи своїм. Працюють за ненормованим графіком. Вони справжні герої нашого часу!

Тож подякуймо нашим медичним сестрам та лікарям за врятовані життя, їхню самовідданість, любов до роботи, доброту, чуйність, золоті руки. Бажаємо міцного здоров’я, високої зарплатні, благополуччя і терпіння!

Юлія Лісовська,
Студентка 3 курсу 2 групи,
Спеціальність «Технології виробництва і
Переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook