Погорілова Альбіна: бути журналісткою – мета, яку я реалізуватиму в НУБіП України

11 травня 2020 року

Майбутні студенти, якщо Ви маєте амбітні цілі, хочете здобути якісну освіту, прагнете бути лідером, розвиватися в колі професіоналів своєї справи, то пам’ятайте, що ми чекаємо на Вас. Ми точно знаємо як зробити Ваше навчання ефективним, студентські роки – незабутніми, а майбутнє – перспективним.

Щороку у світі з’являються нові спеціальності й напрямки роботи, що ускладнює для молодих людей успішний вибір професії, який у значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. До кінця навчального року і початку вступної кампанії залишилось обмаль часу; випускники зважують переваги навчання в різних закладах освіти, розуміючи відповідальність вибору майбутньої професії.
Відтак актуальною постає проблема конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації, яку постійно проводить кафедра журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету. Активну участь у профорієнтації беруть і студенти спеціальності «Журналістика», адже хто, як не студент, може розповісти про університет якнайкраще, «із перших уст» надати інформацію про навчання та відпочинок, про активне студентське дозвілля, відповісти на питання! Іноді живе спілкування студентів із вступниками стає вирішальним у виборі навчального закладу.
Водночас студенти-журналісти розвивають і свої професійні навички, оволодіваючи майстерністю ведення діалогу. Студентка спеціальності «Журналістика» Олена Бойко взяла інтерв’ю у Погорілової Альбіни – випускниці Гейсиської загальноосвітньої школи (с. Гейсиха, Ставищенський р-н, Київська обл.), яка вирішила здобувати вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.


– Альбіно, чому ти вирішила здобувати вищу освіту?
– Вища освіта сьогодні – це не лише престижно, але й необхідно. Адже школа дає лише основи знань, а університет допомагає оволодіти професією; сьогодні успішна кар’єра залежить від достойної вищої освіти та престижної роботи. Крім того, студентські роки – найяскравіші в житті кожної молодої людини. Я хочу насолоджуватися студентським життям.
 
– Звідки дізналась про НУБіП?
– Багато моїх знайомих навчаються в НУБіПі. Саме їх рекомендації стали для мене вирішальними у виборі цього університету.

– Які переваги НУБіПУ стали вирішальними у виборі навчального закладу?
– Для мене вирішальним стало насамперед те, що НУБіП посідає почесну позицію в ТОП-рейтингу університетів. Також для мене важливим у виборі університету є не тільки можливість навчатися, а й духовно розвиватися. А НУБіП надає таку можливість студентам. Крім того, важливу роль зіграло зручне розташування навчальних корпусів і гуртожитків.

– Чому ти обрала саме спеціальність «Журналістика»?

– Для мене професія журналіста овіяна романтикою. Це професія, яка дозволяє відвідувати різноманітні заходи, постійно спілкуватися з цікавими людьми. А ще я обрала журналістику тому, що ця професія для рухливих людей, які не люблять сидіти на одному місці, до яких належу і я.
 
 
– Що тебе приваблює в сучасній журналістиці, чи хотіла б ти щось змінити?
– Основне завдання журналіста – це інформувати, доносити правдиву інформацію. Наразі ми часто чуємо неправдиву інформацію, озвучувану медійниками, яку варто публічно засуджувати. Викликає подив, що багато журналістів послуговуються збідненою лексикою, часто зумовленою неграмотністю. І надто дратує те, коли журналіст (а це людина, яка має орієнтуватися в політичній ситуації) стає на захист якогось політика, чи політичної партії, та намагається відстоювати їхні інтереси.
 
– Про що мрієш і де плануєш працювати у майбутньому?
– Я завжди знала, що хочу «бути в кадрі», а тому в майбутньому мрію стати телеведучою. Бути телеведучою – це моя мета, яку я буду реалізовувати, навчаючись у НУБіП України. А ще я хочу випробувати себе у різних жанрах тележурналістики. Як складеться життя ніхто не знає, а тому зараз я постійно працюю над собою, щоб у майбутньому мати міцний фундамент у виборі працевлаштування.
 
  Альбіно, ти зробила правильний вибір: Національний університет біоресурсів і природокористування України – це більше, ніж університет, це вибір кращих з-посеред найкращих!
 
Розмовляла Олена Бойко,
студентка спеціальності «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook