Підвищуємо кваліфікацію з дорадництва

11 травня 2020 року

 

 

     Роман Вискуб, старший науковий співробітник Донецької державної сільськогосподарської дослідної станція НААН, слухач курсів підвищення кваліфікації з дорадництва на кафедрі туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

 

  • Розкажіть про себе.

     – Народився і виріс в м. Кременчук Полтавської області. У 2008 році закінчив магістратуру Полтавської державної аграрної академії з відзнакою і здобув кваліфікацію агроном дослідник за спеціальністю "Агрономія". Працював на Устимівській дослідній станції рослинництва. Після закінчення аспірантури Інституту захисту рослин НААН (м. Київ) працюю старшим науковим співробітником відділу селекції та насінництва Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН.

  • Які Ваші професійні здобутки?

     – Мною отримано 7 свідоцтв про реєстрацію зразків генофонду пшениці м'якої озимої: №1176, 1175 (25.02.2014); № 1521, №1533 (08.11.2016); № 1736, № 1735, № 1734 (08.112017). Загалом за моїм співавторством створено 3 сорти пшениці м'якої озимої: Коровайна (, Проня, Мавка ІР, а також 6 ліній пшениці м’якої озимої: ЛЧ 821/10, ЛЧ 117/12, Лінія Er4KH, Лінія Er 1066-06, Лінія Г 245, Лінія Er 6794-06.

  • Що сприяло Вашому рішенню підвищити кваліфікацію з дорадництва?

     – Дорадництво – це інформаційно-консультаційна діяльність для поширення знань і інновацій без чого не можливо виробництву бути конкурентоспроможним. Вивчаючи досвід розвинутих країн світу, кожного разу переконуюсь в цьому. Я прийшов до дорадництва, щоб надалі професійно самовдосконалюватись, оволодіти методами і технологіями консультування для поширення інновацій, підвищення рівня аграрної культури в регіоні.

  • Чому Ви обрали саме НУБіП України?

     – НУБіП України по праву вважається флагманом української аграрної освіти. Не одна плеяда його випускників, в тому числі і консультанти з дорадництва, успішно працюють на нивах України впроваджуючи нові технології в аграрне виробництво. Тому отримання знань з дорадництва в НУБіП України, на базі кафедри, що започаткувала цю освіту в Україні, для мене дуже важливо.

  • Які Ви бачите перспективи у роботі після отримання кваліфікаційного свідоцтва експерта-дорадника?

     – Набувши досвіду в сфері дорадництва з питань захисту рослин, планую відновити роботу лабораторії захисту рослин на Донецькій державній сільськогосподарській дослідній станції НААН із організацією там інформаційно-консультаційної діяльності.

Бажаємо Вам успіхів!

Інтерв'ю провела Тетяна Кальна-Дубінюк,
професор кафедри туристичного та 
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook