Як забезпечити якість продукції та надання послуг: у контексті проведення викладачами кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського ексклюзивних online-уроків

12 травня 2020 року
«Цікаво про економіку» – цикл уроків для школярів та проєкт з профорієнтаційної освіти кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського НУБіП України спільно з КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді»,  що ставить собі за мету надати можливість випускникам шкіл, коледжів здійснити вибір стосовно майбутньої професії. Такі заходи націлені на удосконалення економічних знань та управлінської культури молодого покоління, формування прогресивних управлінських компетентностей.
У контексті цього проєкту 8 травня 2020 року проведено з учнями-випускниками шкіл on-line заняття на тему: «Як забезпечити якість продукції та надання послуг». Спікерами цього вебінару виступили доценти кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського Наталя Драгнєва та Людмила Буценко.
Лектором Наталею Драгнєвою було визначено саме якість продукції і послуг основним чинником у розвитку економіки кожного підприємства, запорукою процвітання й економічної безпеки держави, підвищення життєвого рівня населення. Адже вирішення багатьох загальнодержавних питань великою мірою залежить від раціонального вирішення проблем якості.
 
 
Лектор надала корисні поради щодо вибору якісних продуктів, якісних послуг, безпечних умов праці й навчання. Серед основних критеріїв забезпечення високої якості продукції доповідачем визначено розробку та впровадження сучасних систем менеджменту якості відповідно міжнародних вимог. Також здійснено детальну характеристику основних етапів створення систем якості.
 
 
Особливу увагу Наталею Драгнєвою було приділено функціонуванню інтегрованих систем менеджменту якості відповідно вимог ISO 9001 – система менеджменту якості, ISO 22000 – система менеджменту безпеки харчової продукції, ISO14001 – система екологічного менеджменту, ISO 27001 – система менеджменту інформаційної безпеки, OHSAS 18000 – система менеджменту промислової безпеки та охорони праці у сучасній практиці господарювання.
 
 
Цікавою учням була ілюстрація реалізації політики НУБіП України в галузі якості, адже саме цей заклад вищої освіти ставить за визначальну мету – забезпечення високої якості надання освітніх послуг та має у своєму арсеналі сертифіковану систему правління якістю відповідно міжнародних вимог ISO 9001. Крім того, учнів було ознайомлено з особливостями навчання, дисциплінами спеціалізації «Управління якістю» в межах освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування».
 
 
Другий блок лекції був присвячений методичним аспектам визначення якості продукції, у ході якого, Людмила Буценко наголосила, що асортимент продукції, представлений нині на ринку, надзвичайно різноманітний. У свою чергу кожний вид продукції має певні особливі властивості, що обумовлюють відповідний набір показників якості продукції.
 
 
Лектором було систематизовано показники якості за різними класифікаційними ознаками та презентовано учням. Спікером зазначено, що показники якості відіграють важливу інформаційну роль, тобто надають споживачеві інформацію про властивості продукції, використовуються для правильної оцінки рівня якості й допомагають покупцеві зробити відповідний вибір продукції кращої якості.
 
 
На занятті були розглянуті важливі питання впливу основних чинників на якість сільськогосподарської продукції. Такий підхід, презентований Людмилою Буценко, у загальному вигляді являє собою всю сукупність чинників, здатних вплинути на рівень якості продукції, що виробляється і дозволяє візуально представити деякі з них.
 
 
 
Заслухавши інформацію про систему методів  оцінки показників якості продукції, учасники відео-семінару переконалися у тому, що обізнаність їх, як споживачів якісних та безпечних продуктів і послуг, відіграє домінуючу роль у їхньому житті та навколишньому середовищі в цілому.
Представниця КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді», Олена Бойчук, висловила щиру вдячність викладачам кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського за співпрацю та сприяння у підготовці молодого покоління українських менеджерів, за актуальне заняття та фахові поради.
 
 
Наразі on-line формат проведення таких семінарів надав чудові можливості для абітурієнтів НУБіП України «почути та бути почутими» навіть у найвіддаленіших куточках України та мати максимальний доступ до інформації щодо вибору найякіснішої освіти.
 
Відеозапис заходу можна переглянути на YouTube
 
План подальших online-уроків за посиланням:
https://nubip.edu.ua/node/76426.
 
Надія Резнік,
завідувачка кафедрою менеджменту імені професора Й.С. Завадського
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook