ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ ОПАНОВУЮТЬ ПРАКТИКИ МАЙНДФУЛНЕС

9 травня 2020, 21:06

      Особистісний та професійний розвиток – це процес, що триває впродовж усього життя людини. Він наповнює її буття сенсом, дає змогу креативно опановувати ситуації, які несподівано змінюють її життя, а відтак сприяє розвиткові психічної стійкості. Цей принцип взяли за основу науково-педагогічні працівники кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України та їхні студенти. Вони вкотре підвищують рівень професійної кваліфікації, беручи участь у циклі вебінарів, організованих Центром здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» (м. Львів), Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії. До заходу долучилися доценти І.А. Мартинюк та Л.М. Омельченко, а також студенти, які опановують професію психолога: Р. Вдовенко, Г. Гординський, А. Коляда, А. Корнієнко, Я. Писаренко, І. Раділова.
     Цього разу їм випала нагода оволодіти практиками майндфулнес. У дослівному перекладі з англійської мови це поняття означає «повна свідомість». Опанування зазначених практик сприяє особистісному розвиткові людини: актуалізації її позитивних якостей, що сприяють більш усвідомленому саморозумінню, налагодженню взаємодії з іншими, наповненню ясністю думок та мудрістю рішень, а вчинків виваженістю. Практики майндфулнес дають змогу людині набувати стану тиші й любові, сили, рівноваги, присутності. Це своєрідний потенціал, що формує здатність людини сприймати ситуації взаємодії з прийняттям, цікавістю, відкритістю, доброзичливістю, неосудливістю.
     Тренери Центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» Л. Романчук, психолог та психотерапевт центру «Коло сім’ї», викладач та супервізор Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії, та О. Іваненко, психолог та психотерапевт центру «Коло сім’ї», висвітлили сутність зазначеної практики, поділилися власним практичним досвідом із учасниками вебінару, запропонували перегляд навчального відеоматеріалу. Усі, хто долучився до семінару, мали змогу на власному досвіді переконатися в дієвості запропонованих вправ, а також отримали відповіді на запитання про те, як плекати стан майндфулес в собі, як допомогти опанувати ці техніки дітям. Тренери багатогранно розкрили значення майндфулнес для батьківства.

     Науково-педагогічні працівники та студенти дякують організаторам вебінарів за надану можливість поглиблення професійної компетентності, за приємність взаємодії та сподіваються на подальшу співпрацю.
 

 

Доцент кафедри психології

Л. Омельченко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook