У КОЛЕДЖІ ВІДБУЛАСЯ СТУДЕНТСЬКА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «ГЕРОЇ МОЄЇ РОДИНИ»

9 травня 2020 року

       8 та 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

       Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була найбільш кривава і жорстока війна в історії людства. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

       Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій. Тому сьогодні, вже увосьме, ми проводимо студентську конференцію «Герої моєї родини», присвячену дослідженню студентами власних родинних історій, пов’язаних з Другою світовою війною. Останнім часом було розширено тематику конференції і додалися такі напрями: Голодомори в Україні, подвиг героїв-чорнобильців,  життя та героїзм  бійців, які беруть участь в Операції Об’єднаних сил на Сході України.

       Час вніс свої корективи, тому цьогоріч конференція проходила в онлайн-форматі, але від цього захід не став менш цікавим та насиченим.

       Кожен із доповідачів з особливою емоційністю та гордістю доносив зібрану ним інформацію із сімейних архівів, спогадів очевидців та інтернет-джерел до всіх учасників конференції.

       З впевненістю можна сказати, що студенти-першокурсники коледжу є небайдужими до історії своїх родин, бережуть пам’ять  про своїх батьків, дідів і прадідів, які боролися за мир і світле майбутнє наступних поколінь.
Пам’ятаємо! Перемагаємо!
 
Наталія Шевченко, заступник директора з виховної роботи
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook