Правила поводження з твердими побутовими відходами

7 травня 2020 року

 

18Сьогодні карантин і самоізоляція стали обов'язковими умовами для збереження здоров'я та життя громадян різних країн, і Україна – не виняток.

Необхідно відзначити, що у зв’язку з карантинними заходами, об’єм твердих побутових відходів тільки зростає. Залишаючись вдома, ми ставимо собі питання, на скільки багато одна людина продукує сміття. Тому, з метою зменшення кількості побутового сміття та його утилізації, в групі Сп-21М проведена онлайн виховна година на тему: «Правила поводження з твердими побутовими відходами».

10

1611153412141765879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Чи можемо ми уявити скільки сміття кожен день залишає людина після себе? Чи хтось замислювався з нас як це впливає на навколишнє середовище і куди йдуть ці відходи?

У середньому сучасна людина виробляє від 1 до 2 кг відходів на день. Населення Землі вже більше ніж 7,5 млрд осіб. За нескладними математичними формулами можна дійти висновку, що найближчим часом люди будуть боротися за чисте повітря, питну воду (що вже існує в суспільстві) та територію без сміття.

Щороку людство продукує понад 2 мільярди тонн відходів. Це в середньому 200 кілограмів на людину. В країнах активного споживання ця цифра сягає 2 тонни на рік на людину. Тобто кожен представник «середнього класу» продукує щороку маленьку вантажівку сміття.

Відходи гниють на сміттєзвалищах, забруднюють та руйнують екосистеми.

У багатьох країнах світу давно замислилися над тим, як уникнути перетворення планети на великий смітник.

Необхідним стало виділення окремих рекомендацій щодо поводження з побутовими відходами під час карантину:

  • першим пріоритетом в системі управління відходами є – запобігання їх утворенню;
  • другий пріоритет – підготовка до повторного використання;
  • третій пріоритет – це роздільне збирання побутових відходів.

Під час карантину ці прості правила набувають особливого значення. Розумне поводження з побутовими відходами є свідомим вибором кожного!

В ході дискусії з проблеми твердих побутових відходів, студенти замислились про необхідність сортувати їх, мати власну позицію до екологічних культури й грамотності. Захід сприяв розвитку вміння спілкуватись безконфліктно, підвищенню екологічної свідомості студентів, придбанню соціального досвіду взаємодії з навколишнім середовищем.

Людмила ДВОРСЬКА,
голова циклової комісії природничих дисциплін

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook