Біотехнолог – професія майбутнього!

7 травня 2020, 9:58

Вибір професії ‒ це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше ‒ перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання

На сьогоднішній день біологічні науки мають величезне значення у вивченні та вирішенні проблем людства. Студенти 2-го курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» вважають, що біотехнолог – професія майбутнього. Адже за допомогою «інструментів біотехнології»учені створюють комерційно важливі продукти.

Тож щоб познайомити підростаюче покоління зі спеціальністю «Біотехнології та біоінжерія» студентка 2-го курсу першої групи Кисіль Наталія, відвідала Петрівську загальноосвітню школу І‑ІІІ ст., села Козацьке, Кіровоградської області.

Наталія ознайомила учнів десятого класу із структурою Національного університету біоресурсів і природокористування України, перевагами навчання, умовами вступу, можливістю отримати подвійний диплом та проведення дозвілля в нашому університеті, перспективами  працевлаштування.

Учні дізнались про структуру факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, наукові розробки вчених факультету, а також про активне та цікаве студентське життя.

Також розповіла про наукові розробки у сферах сільського господарства. Основне завдання – виробництво та синтез біологічно-активних речовин і лікарських препаратів. Також, використовуючи методи генної інженерії, біотехнологи одержують стійкі до кліматичних умов, шкідників і хвороб сільськогосподарські культури. На сьогодні біотехнологи – одні з найбільш затребуваних фахівців не лише в Україні, але й інших державах.

Після отримання маси цікавої інформації про наш університет, майбутні абітурієнти задавали питання. Найбільше їх цікавило: відмінність вищої освіти від шкільної, які дисципліни потрібно здавати на ЗНО по спеціальності «Біотехнології та біоінжерія», мінімальний поріг балів з кожної дисципліни, умови проживання в гуртожитку, а також розмір стипендії. 

Кафедра екобіотехнологій та біорізноманіття висловлює щиру подяку за організацію зустрічі шкільну адміністрацію та вчителя географії Мазур Марині Володимирівні.

 

Наталія Кисіль 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook