Другокурсниця гуманітарно-педагогічного факультету Марина Когут про нові можливості навчання в НУБіП

6 травня 2020 року
З початком карантину НУБіП перейшов на дистанційну форму навчання. І викладання дисциплін із навчальних аудиторій перемістилось до віртуальних кімнат Zoom та на навчальний портал нашого університету Elearn. Як проходить дистанційне навчання студентів? З якими труднощами вони стикаються? На ці та інші питання відповіла студентка другого курсу гуманітарно-педагогічного факультету (спеціальність «Журналістика») і секретар Студентської організації НУБіП України Марина Когут.

 

  • Взагалі, як давно студенти знайомі з навчальним порталом Elearn?

     – Ми з однокурсниками почали опанувати платформу ще з початку минулого навчального року, тільки-но вступили до університету. Зараз можу сказати, що в процесі навчання на платформі у нас не виникає жодних труднощів.

  • Чи використовує студентство інші ресурси для навчання?

     – Звісно. Через велику одночасну кількість звернень на платформу потужностей Elearn інколи не вистачає. Особливо це стало відчутно зараз, коли ми не маємо можливості спілкуватися з викладачами особисто. Однак, це не проблема: використовуємо різні соцмережі, а також програми для проведення конференцій, приміром Zoom і Webex.

  • Чи виникають особисто у Вас труднощі взаємодії з викладачами?

     – Не маємо з цим жодних проблем. Окрім навчального порталу також контактуємо з викладачами за допомогою Інстаграм, Телеграм чи Viber, використовуємо електронну пошту, у межах конференції відвідуємо онлайн-лекції та працюємо на семінарських заняттях. Отож, використовуємо різні можливості для того, щоб виконати навчальну програму.

  • Як представник студентського самоврядування нашого університету, що Ви можете сказати про систему дистанційного навчання в НУБіП України?

     – Порівнюючи дистанційне навчання в НУБіП, зокрема на моєму рідному гуманітарно-філологічному факультеті, з іншими закладами вищої освіти, де навчаються мої друзі, можу з впевненістю сказати, що керівництво нашого факультету на чолі з деканом Василем Шинкаруком відповідально поставилось до його організації, а відтак ми працюємо у чітко влагодженій системі. Прикро, що не всі викладачі університету змогли досконало оволодіти платформою Elearn. Маю надію, що незабаром ситуація вирівняється, і всі – і викладачі, і студенти нашого університету – зможуть використовувати можливості навчальної платформи на повну.

 

Розмовляла Тетяна Семашко,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook