Увага! Національний фонд досліджень України оголошує конкурси наукових і науково-технічних проєктів!

4 травня 2020 року

     

     Національним фондом досліджень України у травні буде оголошено конкурс наукових і науково-технічних проєктів:
 ► «Наука для безпеки людини та суспільства» − з 12 травня;
 ► «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» − орієнтовно з 18 травня поточного року.

     Мета конкурсу «Наука для безпеки людини та суспільства» – підтримка найкращих наукових проєктів з вирішення актуальних проблем безпеки людини та суспільства в Україні. Зокрема, за напрямами досліджень, пов’язаними з:

  • біобезпекою людини та суспільства;
  • біомедициною;
  • екологією;
  • кібернетичною та інформаційною безпекою;
  • відповіддю на економічні, соціальні, гуманітарні виклики в умовах природних і техногенних надзвичайних ситуацій, зокрема, медико-біологічні, економічні, соціальні, психологічні, гуманітарні та культурні наслідки пандемії COVID-19 і шляхи їх подолання.

     Передбачаються два види проєктів:

  • з терміном виконання в 2020 році;
  • з терміном виконання впродовж 2020-2021 років.

     Максимальна сума фінансування проєктів на 1 рік – 5 млн гривень.

     Науковий керівник та принаймні один виконавець проєкту повинні мати науковий ступінь, наукові публікації в періодичних виданнях, що індексуються Scopus та/чи WoS, та/або наукові монографії (для суспільно-гуманітарних наук) у відповідній галузі знань.

     У конкурсі «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» підтримку зможуть отримати колективи, що складатимуться з провідних і молодих українських учених, які працюють на світовому рівні.

     Проєкти будуть:

  • з терміном виконання 2020-2021 рр. і загальним фінансуванням до 10 млн грн;
  • з терміном виконання 2020-2022 рр. і загальним фінансуванням до 15 млн грн.

     Колектив авторів проєкту – не більш як 7 дослідників, водночас не менш як половина мають бути молоді вчені (з зазначенням прізвищ). Крім цього, передбачено можливість залучати до проєкту до 3 асистентів з числа молодих учених і студентів – без зазначення прізвищ.

     Керівником проєктів з математичних, природничих, технічних, біологічних, аграрних та медичних наук може бути тільки вчений, що має науковий ступінь і є автором (чи співавтором) або не менш як 5 публікацій за 2015-2020 рр., або не менш як 10 публікацій за 2010-2020 рр. у періодичних виданнях першого (Q1) та другого (Q2) квартилів за класифікацією Journal Citation Reports або Scimago.
     Керівником проєктів з гуманітарних, суспільних, економічних, юридичних наук може бути вчений, що має:

  • науковий ступінь;
  • наукові публікації у фахових періодичних виданнях, індексованих у Scopus і WoS, або є автором наукової монографії (співавтором колективної монографії), виданої (або підготовленої до видання та анонсованої видавництвом) іноземною мовою за межами України, окрім країн СНД;
  • є автором (співавтором) наукової монографії, виданої протягом останніх 5 років в Україні, яка (або) здобула нагороду (премію, відзнаку) національних чи міжнародних конкурсів, (або) отримала не менш як дві позитивні рецензії, опубліковані у міжнародних фахових наукових періодичних виданнях.

     Офіційні оголошення конкурсів будуть опубліковані на сайті НФД (https://nrfu.org.ua) 12 та 18 травня (орієнтовно). У них буде докладна інформація про вимоги до учасників, умови, час та місце проведення, перелік документів і спосіб їх подання, обсяг фінансування та тривалість проєктів, критерії відбору та оцінювання тощо. Прийом заявок буде тривати 30 днів, тож генеруємо ідеї вже сьогодні!

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook