Студентка-першокурсниця Олена Льовіна – переможниця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика»

30 квітня 2020 року
НУБіП України

Лише з висоти відкривається глибина знань,

і лише заглиблюючись, можна досягти висот

Володимир Шойхер

 

Студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Журналістика» Олена Льовіна представляла Національний університет біоресурсів і природокористування України на ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика». Цей Конкурс відбувся у Київському університеті імені Бориса Грінченка.

 

За результатами рецензування 49 конкурсних робіт дослідження Олени Льовіної на тему «Медіаобраз Богдана Ступки» (науковий керівник – доктор філологічних наук, професор Марія Личук) нагороджене дипломом ІІІ ступеня.

У нашому університеті спеціальність «Журналістика» є досить молодою: здійснено два набори студентів. Студенти набору 2019 року – представники нової генерації. Загалом студенти-першокурсники – цілеспрямовані, надто вимогливі до себе, дисципліновані та креативні. Вони з ентузіазмом та захопленням опановують нові дисципліни, багато працюють самостійно, вміють гармонійно поєднати навчання та життя поза університетом. Ми впевнені, що вони гідно представлятимуть й Університет, й українську журналістську когорту в майбутньому.

Тому таким впевненим й особливо відповідальним є шлях до успіху студентки-журналістки Олени Льовіної. Ніяк не випадковим є її прагнення працювати над науковою темою. Вибір теми наукового дослідження певною мірою є прогнозованим. Українське телебачення та преса мало місця відводять для інтерв’ю з діячами мистецтва, тими, хто розвивають і пропагують український театр, українську культуру, пропагують високо духовне в житті українців. Серед акторів, режисерів чільне місце відведено Богданові Ступці. Оскільки саме він – актор, режисер, Митець – зробив вагомий внесок у розвиток українського театру, кіно і культури. Цим зумовлена й актуальність дослідження.

Іншим чинником, що посприяв обрати тему наукової роботи, є новітні дослідження в медіасфері. Серед яких – розроблення нових термінів, напрацювання нових тем. Термін медіаобраз не був апробований в українській журналістиці. Для підтвердження авторка проаналізувала тексти нових підручників і навчальних посібників з журналістики, окремі фахові словники.

Звичайно, наукова робота Олени Льовіної засвідчила лише спробу дослідити медіаобраз Богдана Ступки. Цю роботу можна успішно продовжувати.

Одним із важливих завдань наукової роботи, як ми вважаємо, є укладення поняттєво-термінологічного апарату для дослідження медіаобразу. Матеріалом для дослідження слугували інтерв’ю професійних журналістів з Богданом Ступкою. Ці інтерв’ю зібрані з інтернет-джерел.

Олена Льовіна визначила і схарактеризувала складники структури медіаобразу Богдана Ступки-актора: медіаконцепти життя, час, праця, професія, професійна діяльність, театр і колеги. Ці медіаконцепти увиразнили реальність його медіаобразу, оскільки уможливили виокремити такі істотні характеристики, як простота, самовідданість справі, надзвичайна трудолюбність, високий професіоналізм Богдана Ступки.

Під час написання наукової роботи Олена постійно консультувалася з науковим керівником  проф. Личук Марією Іванівною. Отримувала від неї чіткі корективи та практичні спрямування.

 

Окремим показником науковості роботи є участь студентки в роботі 2nd International Scientific and Practical Conference, OTTAWA, CANADA, 6-8.02.2020 та друк тезів у Матеріалах конференції й отримання сертифіката.

Працюючи над науковим дослідженням, Олена Льовіна для себе виокремила значущі слова Великого Ступки: «У житті повинна бути мета».

Той, хто хоче досягти в житті чогось великого чи особливого для себе, впевнено повинен рухатися лише вперед, рухатися в житті лише з Метою.

 

Кафедра журналістики та мовної комунікації

щиро вітає переможницю Олену Льовіну і наукового керівника – професора Личук Марію Іванівну!

Творчої наснаги і нових наукових здобутків!

 

Олена Балалаєва,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook