Дистанційне навчання продовжується

28 квітня 2020 року
Кафедра радіобіології та радіоекології

 – Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

Добридень! Я – Фадєєва Варвара. Магістр першого року навчання факультету ветеринарної медицини, спеціальність – Превентивні технології тварин. Під час карантину проживаю у Києві.
 
 
Чи легко ви адаптувалися до дистанційного навчання?
 
Це було не дуже складно, оскільки і до цього ми активно працювали з електронним начальним курсом. Зараз до нього додалися онлайн-заняття в Zoom. Загалом, це все дуже зручно, і при роботі в онлайн-режимі мені простіше задавати викладачу запитання у Вайбері в будь-який момент опрацювання інформації.
 
Які маєте побажання до викладачів?
 
По-перше – побажання, щоб усі були здорові!
По-друге – залишити можливість використання такого формату навчання і надалі. Це дуже зручно і практично, якщо студент за станом здоров’я або за інших поважних причин не може бути присутнім на парі. Буде чудово завжди мати можливість пройти заняття в електронному форматі. Оскільки, наприклад, деякі мої одногрупники ходили на пари з вираженими симптомами застуди, оскільки боялися пропустити матеріал і не мали часу на відпрацювання після пар.
 
Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
 
Чесно? По-різному. Є предмети, які забирають небагато часу, наприклад, коли вся основна інформація подана у лекції. А є такі, що потребують довгого пошуку в інтернеті і опрацювання зарубіжних матеріалів. Тоді на самостійні роботи може піти весь день.
Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки і т.п.?
Завдяки тому, що тепер немає потреби щоранку їздити на пари, кожен день починається із зарядки та невеличкого тренування. Крім того, кожні кілька годин роботи за комп’ютером роблю перерву на присідання або невеличку розминку, для насичення клітин організму киснем.
А щодо книжок, то мені здається, що на них я завжди знайду час. На днях дочитала «Харві» у жанрі стімпанк української письменниці Макс Рідлі Кроу, і було справді важко відірватись! На даний момент я прочитала усі її книжки, і кожна затягувала з головою у пригоди та переживання персонажів. Це дає чудову розрядку мозку, коли він втомлюється від великої кількості навчання.
 
 
Розмову провів Володимир Іллєнко,
старший викладач кафедри
радіобіології та радіоекології
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook