Підготовка до дистанційного проведення профорієнтаційної роботи та екзаменаційної сесії на порядку денному засідання кафедри обліку та оподаткування

27 квітня 2020 року

 

Кафедра обліку та оподаткування продовжує роботу в умовах карантинних обмежень. Засідання кафедри відбулось в режимі відеоконференції із застосуванням платформи Cisco WebEx.

     На порядку денному розглядалися пріоритетні питання:

1. Профорієнтаційна робота викладачів та організація проведення Дня відкритих дверей.

     Особливу увагу приділено підготовці до вступної кампанії майбутніх бакалаврів та магістрів. Завідувач кафедри Євгенія Калюга та відповідальна за профорієнтаційну діяльність доцент Людмила Мельянкова наполегливо закликали колег ще більше активізувати роботу в умовах карантинних обмежень, успішність проведення яких сприятиме збільшенню контингенту студентів на економічному факультеті, а відповідно і в університеті.

2. Організація і успішне завершення навчального року (стан підготовки курсових робіт із дисциплін «Звітність підприємств», «Фінансовий облік»; затвердження Графіків їх онлайн-консультацій та онлайн-захисту; обговорення результатів проміжної атестації; затвердження структури та переліку екзаменаційних завдань для іспитів, стан підготовки бакалаврських та магістерських робіт.

     Про свій перший досвід проведення іспиту з дисципліни «Управлінський облік» у веб-форматі розповіла доцент Оксана Данілочкіна, зокрема про проходження співбесіди у форматі "Викладач-Студент-Викладач" студентами проекту «Агрокебети». До обговорення долучились усі викладачі кафедри. Зокрема, доцент Олена Колеснікова поділилась досвідом організації й контролю проведення екзаменів в онлайн-форматі, забезпечення студентам технічних можливостей проходження екзаменаційної сесії. Особливу увагу було звернено на існуючі ризики технічних «збоїв», які можуть виникати при застосуванні різних каналів і форм онлайн-комунікацій в умовах масового їх використання та віддаленого територіального розташування студентів. Викладачі кафедри (к.е.н., доценти Литвиненко В.С., Ганяйло О.М., Кузик Н.П. та ін.) також проінформувати про особистий досвід подання лекційного матеріалу та проведення практичних завдань студентам відповідно до існуючого розкладу занять із застосуванням електронних навчальних курсів платформи Elearn, відео-лекцій через ресурси Cisco WebEx, Zoom-meeting інших засобів дистанційного комуні кування (електронних скриньок, форумів, чатів, віртуальних класних кімнат, месенджерів у соціальних мережах).
     Є. Калюгою було наголошено, що у найближчі терміни, колективу кафедри доведеться працювати в нових умовах з урахуванням тих обставин, які склалися в країні та світі. Наукова, викладацька діяльність кафедри має здійснюватися ще інтенсивніше. Необхідно встигати за вимогами, розвиватися і залишатися найкращими. В умовах дистанційної форми освіти виникає потреба у активізації використання різних каналів і форм онлайн-комунікацій зі студентами при викладанні теоретичного та практичного матеріалу з дисциплін».

3. Методична та наукова діяльність НПП кафедри.

     Розглянуто підготовлений навчальний посібник «Управлінський облік» (авторський склад: д.е.н, проф. Гуцаленко Л.В., к.е.н., доц. Колеснікова О., к.е.н., доц. Мельянкова Л.В. та ін.).
     Обговорено зміст запланованої до підготовки монографії «Застосування міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в практичній діяльності»; підготовки підсумкового звіту з ініціативної науково-дослідної теми «Бухгалтерський облік, контроль та аналіз в умовах міжнародної економічної інтеграції» (№ держреєстрації 0113U000042), а також підготовки нового наукового проекту на 2021 рік.

     На засіданні кафедри було розглянуто й багато інших важливих питань організації і забезпечення різних видів діяльності кафедри.

Наталія Кузик,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook