Міжнародна он-лайн конференція «Актуальні питання адміністративного, морського і космічного права в умовах протидії короновірусу COVID19»

27 квітня 2020 року

Участь працівників кафедри адміністративного та фінансового права в міжнародній он-лайн конференції «Актуальні питання адміністративного, морського і космічного права в умовах протидії короновірусу COVID19»

 

Зважаючи на істотні ризики та небезпеки, що несе нині короновірус COVID19 усій світовій спільноті, за ініціативою Голови Академії адміністративно-правових наук, професора кафедри адміністративного та фінансового права, доктора юридичних наук, професора Валентина Васильовича Галунька, 24 та 25 квітня відбулася міжнародна он-лайн конференція «Актуальні питання адміністративного, морського і космічного права в умовах протидії короновірусу COVID19». Даний захід відбувався за участю вчених-правознавців та філософів із Казахстану, Китаю, Польщі, Словаччини та України. Усі члени конференції відзначили високий технічний та науковий рівні проведення цієї конференції, яка проводилася, здебільшого, англійською мовою.

Серед організаторів конференції слід виокремити: Академію адміністративно-правових наук та Науково-дослідний інститут публічного права, які спільно з Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького Національної академії наук України; School of Liberal Arts and Law, Guangdong University of Petrochemical Technology, Maoming (China); Belt and Road Initiative Centre for Chinese-European studies (BRICCES), Maoming (China); M. Narikbaev “KAZGUU” University, Nur-Sultan (Republic of Kazakhstan), Greek-Catholic Theological Faculty of the University of Presov. Presov (Slovakia), Вищим навчальним закладом "Херсонський економіко-правовий інститут", Науково-дослідним інститутом морського і космічного права та LLC Science & Space, долучились до організації та проведення цього міжнародного наукового заходу.

Метою конференції було визначено виявлення і узагальнення філософських та правових аспектів збереження людства в умовах вірусних пандемій в просторі - на Землі, морі і в космосі; узагальнення чинників публічного адміністрування протидії короновірусу COVID19; висвітлення питання впливу жорстких адміністративно-правових режимів боротьби з короновірусом COVID19 та обмеження (порушення) прав і свобод громадян за таких умов.

Зокрема, з привітальним словом та власними тезами у перший день проведення конференції  виступили: організатор конференції - професор кафедри адміністративного та фінансового права, доктор юридичних наук, професор Валентин Галунько та завідувач кафедри адміністративного та фінансового права, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Володимир Курило. Їхні доповіді, зокрема, стосувалися нормативно-правового забезпечення протидії та мінімізації поширення короновірусу COVID19 та захисту прав людини у контексті реалізації державою комплексу обмежувальних заходів. Прийняв участь у ній також і професор кафедри д.ю.н., доцент Спартак Позняков.

25 квітня власні матеріали доповідей були представлені доцентами кафедри адміністративного та фінансового права, кандидатами юридичних наук, доцентами Оленою Гулак та Людмилою Головій.

За сучасних умов такого формату науковий захід показав свою результативність та перспективність, тож дякуємо організаторам за можливість бути представленими своїми науковими думками на конференції такого значного міжнародного рівня.

 

 

Завідувач кафедри

адміністративного та фінансового права

д.ю.н., професор Володимир Курило;

доцент кафедри к.ю.н., доцент Олена Гулак

і

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook