ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ – УЧАСНИКИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ВЕБІНАРУ

25 квітня 2020 року

Буття нашого сучасника наповнене невизначеністю – ця обставина зумовлена діяльністю самої людини. Тож довкілля вкотре заявило свої права, змусивши людину змінити свій звичний спосіб життя – увесь світ потрапив на карантин. Проте варто поглянути на ці умови, як на даровану можливість саморозвитку та щирого спілкування. Саме так сприймають реальність науково-педагогічні працівники кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України та їхні студенти.

З метою поглиблення фахових знань науково-педагогічні працівники кафедри (Мартинюк І. А., Омельченко Л. М.) та студенти-майбутні психологи (Учаєва Д., Чумаченко Д., Рудченко К., Мєзенцева А., Петриченко А., Хоча А., Гординський Г., Григор’єва В.) взяли участь у вебінарі «Чому важливо бавитися з дітьми? (і як це робити:))», проведеному Центром здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» (м. Львів), Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії.

Ведуча вебінару – Христина Гладюк, психолог, психотерапевт центру «Коло сім'ї», майстерно обґрунтувала значення гри в психічному розвиткові дитини, особистісній самореалізації батьків, зміцненні сімейних стосунків. Особливу увагу вона звернула на «стосункові ігри», що дають змогу сформувати безпекову прив’язаність дитини до батьків, розвинути психічну та фізичну стійкість дітей переддошкільного та молодшого шкільного віку, а також сприяють розвитку спонтанності, ініціативності, креативності малюків. Вона подарувала загалу психологів, студентів, батьків цілу низку важливих ідей організації сімейної взаємодії.

Щиру подяку учасники вебінару висловили пані Христині за цілу ігротеку, яку вона презентувала. На власному  прикладі психолог продемонструвала, як у процесі гри дати дитині відчуття любові, безпеки, радості, свободи. Вона підказала батькам, як правильно організувати гру, у якій нема страху поразки чи помилки, відсутня критика й невдача. У такій грі формується досвід, що має важливу значущість як для найближчого розвитку дитини, так і для наповнення змісту її майбутньої ролі мами чи тата, досвід, що зумовлює модель соціальної взаємодії в дорослому віці. Підкреслила ведуча й значущість впливу батька на дитину, важливість участі чоловіків у грі дітей.

Висловлюємо щиру подяку організаторам вебінару за запрошення, зичимо їм творчих успіхів, висловлюємо сподівання на співпрацю.

 

Людмила Омельченко,

доцент кафедри психології НУБіП України

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook