Не припиняємо роботу ні на мить – основний лейтмотив засідання вченої ради факультету землевпорядкування

23 квітня 2020 року
     Саме таке завдання стоїть перед усім колективом університету. Вже більше місяця освітній процес повністю підлаштований під умови карантину. В останньому інтерв'ю ректор Університету Станіслав Ніколаєнко наголосив, що освітній процес не зупиняємо (https://nubip.edu.ua/node/75515)! Тому вже звично, що ректорати, деканати та інші наради проходять дистанційно. Така ж практика є логічною і для проведення більшого за чисельністю засідання – вченої ради факультету землевпорядкування.

     22 квітня 2020 року під головуванням декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова проведено чергове засідання згідно з планом роботи факультету на квітень.

     На порядок денний було винесено важливі питання, що пов'язані з життєдіяльністю колективу, а саме: обговорення результатів проміжної атестації студентів денної форми та вжиті заходи; результати атестації магістрів 1 року навчання; виконання заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» у 2019-2020 н.р. кафедрою управління земельними ресурсами; культурно-виховна робота на факультеті землевпорядкування в умовах карантину; завершення весняного семестру, проведення ІІ-го туру предметної Олімпіади НУБіП та Дня відкритих дверей.

     Заступник декана з навчальної і виховної роботи Олександр Шевченко проінформував членів вченої ради про результати проміжної атестації студентів факультету землевпорядкування і які заходи вжито для покращення ситуації. Було також відмічено, що деякі студенти не мають доступу до електронних навчальних ресурсів. Декан наголосив, що потрібно активізувати роботу з такими студентами за допомогою інших методів проведення дистанційних занять.

     Завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош доповіла про виконання кафедрою заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» у 2019-2020 н.р., проведенням лекційних та практичних робіт в умовах карантину, про стан профорієнтаційної, наукової та виховної роботи кафедри.

     Про зміни у формі проведення культурно-виховної роботи на факультеті у нинішніх умовах, розповів Олександр Шевченко. Така робота теж перейшла у дистанційний режим. Всі культурно-виховні заходи, які були заплановані на факультету відмінено, або перенесено на інший час. Також заступник декана зазначив, багато структурних підрозділів Університету теж пристосувались до умов карантину. Так, бібліотека НУБіП України пропонує онлайн послуги на допомогу у дистанційному навчанню, з’явилося багато безкоштовних пропозицій таких як віртуальні екскурсії в музеї, театри, виставки тощо. У НУБіП України також запроваджують 3D-віртуальну екскурсію, вже візуалізовано окремі локації навчального корпусу № 3 (Музей НУБіП України, 309 ауд.). Це створюється також із метою проведення Днів відкритих дверей дистанційно.

     Підводячи підсумки вченої ради декан факультету наголосив, що найближчі роки колективу факультету доведеться жити з тими обставинами, які склалися. Ми не маємо право чекати склавши руки, що "завтра" закінчиться карантин і все стане на свої місця. Факультет має розвиватися і рухатися вперед разом з тим, що світ нам пропонує. При цьому, освітній процес буде продовжувати зберігати соціальну дистанцію, максимально використовуватимуться у вивченні теоретичного матеріалу дистанційні технології, а для лабораторних (практичних) занять необхідно створювати індивідуальні навчальні місця. Над цим вже зараз повинні замислюватися кафедри і завідувачі лабораторій. Потому Тарас Олексійович акцентував увагу учасників засідання на питаннях підготовки до літньої екзаменаційної сесії, випускних екзаменах, організації роботи екзаменаційних комісій, захистів магістерських робіт за дистанційними технологіями. Особливу увагу звернув на підготовку до віртуального проведення Дня відкритих дверей на факультеті землевпорядкування та ІІ етапу предметної Олімпіади НУБіП.
     На вченій раді було розглянуто й інші питання організації діяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook