КАРАНТИННА ТВОРЧІСТЬ

22 квітня 2020 року

 КАРАНТИННА ТВОРЧІСТЬ

Пузиренко Ярина Василівна намагається своїм студентам давати завдання, які моделюють реальні ситуації і в яких би поєднувалися різні типи активностей. Таким завданням було «Карантинна творчість» - студенти мали подивитися трихвилинне відео, де показані приклади аплікацій з використанням різних предметів (ягід, гайок, ниток, пелюсток квітів та переважно харчових продуктів – ягід, нарізаних фруктів, сиру, шинки, бургерів, масла, картоплі фрі із соусом тощо) та зробити висновок про доцільність таких занять для дітей під час карантину. Спочатку студенти розміщували  індивідуальні відповіді на елерні, а потім презентували групові.

Дехто відзначав корисність такої креативної діяльності і доступність для виконання, адже використовуються підручні матеріали, як-от нитки. Хтось звернув увагу на потребу врахування віку дитини, адже «шедеври» створюються за допомогою ножа. Окремі студенти зазначили, що використання продуктів допоможе привчити дітей до здорової їжі, але, з другого боку, такі аплікації швидко псуються. Інші звернули увагу, що під час карантину недоцільно гаяти харчові продукти.

Колективний же етап роботи заохотив студентів розглянути питання з різних сторін, вивчити позитивні і негативні моменти. Зокрема, було зазначено, що врахувавши вік дитини, можна запозичити ідею викладання зображення різними придатними предметами. Щодо використання їжі, то це припустимо у разі дотримання гігієнічних вимог з подальшим споживанням.

Особливо прикметно, що майбутні соціальні працівники звернули увагу на етичний бік питання. Ось якого висновку дійшли студентки Березовська Анна, Кирпа Альбіна, Косяченко Влада, Котенко Софія, Сирова Каріна, Опанасенко Валентина: «Ця «творчість» прищеплює нешанобливе ставлення до продуктів харчування, до праці людей, які їх вирощували. Отже, продукти харчування – це не іграшки для дітей!».

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook