Викладачі-куратори кафедри теорії та історії держави і права провели традиційні тижневі зустрічі зі своїми групами

20 квітня 2020 року

 

Під час карантину викладачі-куратори юридичного факультету щотижня стараються зустрітися зі своїми групами. Не став винятком і минулий тиждень.

 Сергій Козін регулярно зустрічається в режимі он-лайн із студентами групи Прав-1801ст. Під час спілкування студенти активно ділилися своїми враженнями від навчання та проходження сесії в дистанційному режимі, висловлювали свої пропозиції та побажання.

В підсумку можна сказати, що студенти вже дуже хочуть повернутися в аудиторії та до звичного життя, але з розумінням ставляться до карантинних заходів безпеки та дотримуються їх.

  

Олена Чомахашвілі, куратор групи Прав-1902 також підтримує постійний зв'язок із своєю групою. У навчальній групі 26 студентів. Систематичному спілкуванню сприяє й те, що куратор одночасно є викладачем однієї навчальної дисципліни у цій групі.

Всі студенти перебувають наразі вдома з батьками. Вони забезпечені необхідними навчальними матеріалами та приладдям та іншими необхідними речами для повноцінного навчального процесу. Домашнє завдання більшість студентів виконує з невеликою затримкою, але постійно та на достатньому рівні. Надходять нарікання на окремих студентів від викладачів. Куратор реагує відповідним чином, усунення порушень дистанційного навчання тримається на контролі. Дистанційне навчання це фактично індивідуальне навчання, тому потребує іншого рівня самоорганізації.

 

         Людмила Протосавіцька, яка є куратором групи Право-1805, також підтримує зв'язок зі своєю групою. Для постійного обміну інформацією та он-лайн звязку використовуються платформи Viber та Hangouts Meet.

Під час останньої он-лайн зустрічі 18 квітня студенти розповіли про процес навчання, цікавилися чи ще довго протримається карантин, як проходитиме заліково-екзаменаційна сесія. Куратор поцікавилася станом здоров'я студентів, ознайомила із тимчасовими положеннями про організацію сесій та практичного навчання на період карантину, по можливості намагалася дати відповіді і на інші питання. Наостанок вона привітала студентів з Великодніми святами.

 

          Карім Ємельяненко, куратор групи Прав-1905, під час Skipe-зустрічі поділився своїми думками щодо підвищеної дієвості та ефективності дистанційного навчального процесу, обговорили питання проходження практики. Особливу увагу було приділено баченню кожного з студентів себе в юридичній професії. Зокрема, з’ясували дисципліни, яких першокурсники з нетерпінням чекають вивчати на старших курсах. А тому більшість студентської спільноти 5 групи вважає, що найцікавішою практикою може бути спостереження та участь у роботі саме судових органів, тобто судів першої та апеляційної інстанції загальної юрисдикції. Адже такі практичні спостереження за здійсненням судового процесу можуть закріпити як отримані знання на 1 курсі, так і їх уявлення про юридичну професію!

 

 

Куратори груп:

доцентки кафедри теорії та історії держави і права

Олена Чомахашвілі та Людмила Протосавіцька,

старший викладач, к.ю.н. Карім Ємельяненко,

асистент, к.ю.н Сергій Козін

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook