ЕФЕКТИВНІСТЬ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ СКОРОЧЕНОГО ТЕРМІНУ З ДИСЦИПЛІНИ «БІОХІМІЯ ТВАРИН З ОСНОВАМИ ФІЗИЧНОЇ І КОЛОЇДНОЇ ХІМІЇ»

20 квітня 2020 року

Студенти скороченого терміну навчання на факультеті ветеринарної медицини – це досвідчена категорія слухачів бакалавратури, в яких вже сформований комплекс компетентностей з фахової підготовки. Тому, для них перехід на дистанційну форму навчання через карантинні обмеження в країні не став перешкодою у продовженні навчального процесу з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії». На кафедрі біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого цей предмет на першому курсі в 10 і 11 групах (СК) викладають професор Вікторія Грищенко і доцент Олексій Арнаута.
Слід відмітити, що всі студенти з розумінням віднеслися до змін у забезпеченні навчального процесу. Це сприяло швидкому налагодженню зворотного зв’язку. У нагоді також став різноманітний арсенал сучасних технічних засобів підтримання комунікації (електронна пошта, Viber-листування, чати і форуми). Безперечно, велику роль в НУБіП України, і, зокрема, на кафедрі біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого, відіграла платформа elearn з розміщеним на ній електронним навчальним курсом. Зокрема, дистанційне навчання на цій платформі дозволяє відслідковувати активність та ефективність самостійної роботи студентів впродовж всього семестру. Нині, працюючи із студентами 1 курсу 10 і 11 груп, можемо відзначити їх 100 % активність.
 


Дисципліна «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» розрахована на один семестр і включає проміжну атестацію у формі п’яти модулів, три з яких більшість студентів вже успішно здали. Так, на 90–100 балів склали модулі в середньому 47 % студентів, на 80 балів – 35 % і на 60–70 балів – 18 %. Звісно, є випадку отримання окремими студентами оцінки нижче 60 балів, тоді завдяки виконанню додаткових самостійних робіт з відповідних навчальних тем, вони мають можливість підвищити свої бали та ліквідувати заборгованість.
 

 
Вже більше місяця студенти засвоюють навчальний матеріал з дисципліни дистанційно. При цьому, вони постійно комунікують з викладачами. Як свідчать зазначені вище результати, віддалена форма навчання не завадила їх самостійній роботі над питаннями дисципліни та отриманню позитивних результатів.
 

 
Під час самостійного виконання завдань, студентів скороченого терміну навчання відрізняє вже сформовані в них професійні навички роботи з навчально-методичною літературою та вмотивованість до самовдосконалення.
 

 
Отже, система роботи учасників навчального процесу на електронному навчальному курсі платформи elearn вкотре підтверджує свою ефективність і надійність, що особливо актуально на випадок надзвичайних ситуацій.
 

 
Колектив кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого під керівництвом професора Віктора Томчука має величезний досвід педагогічної роботи та потужні наукові школи, традиції і здобутки. Щороку на кафедрі здійснюється підготовка фахівців різних рівнів кваліфікації, у тому числі й вищого, на власній матеріально-технічній базі. Тому, запрошуємо випускників всіх рівнів підготовки продовжити навчання на нашій кафедрі відповідно отриманій кваліфікації в магістратурі, аспірантурі та докторантурі.

 


В ці святкові дні Світлого Христового Воскресіння бажаю всім Божої благодаті, міцного здоров’я, миру та злагоди як в кожній родині, так і в рідній Україні! Христос Воскрес!

 

Підготувала професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім акад. М.Ф. Гулого
Вікторія Грищенко.

Фото студентів 10 і 11 груп (СК): Анастасії Гончарової, Вікторії Сабов, Дар’ї Пєрової, Єлизавети Казміріді, Кароліни Кроо, Максима Матвєєва, Назара Демидюка, Олександра Панкулича 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook