Великдень – свято зі свят і торжество всіх торжеств

18 квітня 2020 року

    Для нас Великдень – це не тільки писанки і смачна паска. Це особливе свято для кожного з нас, коли слідують традиціям і вірять у диво. Великдень відноситься до тих свят, дата яких міняється кожного року, визначеної немає. Зазвичай відзначають не раніше 4 квітня та не пізніше 8 травня.

      Цього року Великдень припав на 19 квітня. За переконанням православних віруючих, це свято пов’язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом. У ніч на неділю, після опівночі, дзвін сповіщає про Воскресіння Христове і початок великодньої служби. Богослужіння проводяться особливо урочисто й тривають вони до ранку. Кульмінацією служби стає обряд освячення пасок, яєць, вина та ін. Святкова паска – символ присутності Бога у житті всіх людей. Яйце – символ життя і чудесного воскресіння. В іконопису воскреслий Ісус був оточений сяйвом, схожим за формою на яйце.
      Під час великодніх свят люди радять дотримуватися основних засобів, аби все, що зроблено було на добро та щастя в родині. В період святкування при зустрічі люди вітають один одного словами:
– «Христос воскрес!»
– «Воістину воскрес!», триразово цілуються і обмінюються писанками, це є одна із традицій цього свята.

       Цього року святкувати Великдень ми будемо вдома, але це не привід сумувати! Насолоджуйтесь кожним моментом проведеним із сім’єю, цей час безцінний. Всіх зі святом!

Анастасія Гресько,
студентка 3 курсу 3 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook