На Рівненщині спалахнув Нобельський парк: згоріло майже 300 гектарів боліт (ФОТО)

16 квітня 2020 року
Рівненська обл.

З першого по восьме квітня на Рівненщині тривало інспектування після ряду пожеж, котрі виникли у Нобельському національному природному парку, що у Зарічненському районі. З початку року там сталось шість загорань, які оперативно загасили. Втім, вогонь встиг понищити близько 290 гектарів боліт. Найбільше на територіях Сенчицької сільської ради – 70 гектарів та Омитської сільради – ще 220 гектарів.



Інспектори встановили, що причиною пожежі стали підпали сухого очерету на території парку. Розмір збитків сягає 236 500 гривень. Зараз поліція намагається встановити причетних до підпалу осіб.

Довідково: Нобельський національний природний парк створений на території Зарічненського району Рівненської області у квітні минулого року, його загальна площа – 25318,81 гектарів земель. Парк створено з метою збереження, відтворення і ефективного використання типових та унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Нагадаємо, в Україні штрафи за спалювання трави зросли у 18 разів.

Джерело: http://vse.rv.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook