Вітаємо всіх із Чистим четвергом!

16 квітня 2020 року
Кожного року Україна святкує чистий четвер перед великим святом Пасхи. Його прийнято починати ще до сходу сонця. У цьому році Чистий четвер припадає на 16 квітня. У цей день необхідно очистити свої думки від негативних, зосередитись на поставлених цілях та бажати всього найкращого собі та своїм близьким.
 
 
Страсний або Чистий четвер - це один з днів Страсного тижня. Тобто, останніх семи днів життя Ісуса Христа. Історія дня бере початок в Біблії. Згідно з давньою історії, за три дні до своєї смерті Христос зібрав 12 апостолів на Таємну вечерю, де куштували хліб і вино. У своїх навчаннях завжди Спаситель стверджував, що кожна людина повинна вести смиренний образ життя і полюбити свого ближнього. Саме тому в той вечір Ісус омивав ноги своїх братів.
 
 
Тому існує повір’я, що вода у цей день має велику силу, яка здатна змити всі гріхи та погані думки. І, як водиться з давніх-давен, бабуся, підтримуючи традиції цього свята, до сходу сонця будила своїх онуків та водила їх до річки (якщо це в сільській місцевості), щоб разом з ними вмитися цілющою водою. Також у Чистий четвер всі займалися прибиранням своїх осель та готувалися до свята, яке наближається. Вважали, що той, хто в цей день не наведе порядок, увесь наступний рік проведе в смітті.
 
 
Згідно традиціям, саме в день Чистого четверга люди пекли Пасхи, розмальовували яйця та готували святкові великодні страви. Заборонено в цей день сваритися і залишати у своєму житті негатив. Необхідно провести очистку своїх думок від поганих помислів.
То ж давайте підтримаємо звичаї та традиції свого народу!
Олена Сальник,
студентка 3 курсу 3 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і 
переробки продукції тваринництва»
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook