НУБіП – співорганізатор фестивалю «Молоде телебачення»

16 квітня 2020 року
НУБіП України

   Такими весняними днями наприкінці квітня у передчутті завершення навчального року в Києві традиційно проходить фестиваль «Молоде телебачення» імені Вадима Чубасова. Започаткований 13 років тому, творчий форум талановитої української молоді згодом став міжнародним. У конкурсних програмах фестивалю разом з молодими митцями України взяли участь їхні ровесники з Білорусі, Польщі, Німеччини, Ізраїлю, США, Венесуели. Це саме та царина, де молодь отримує реальний шанс заявити про себе на загальноукраїнському та міжнародному рівнях. Молода генерація телевізійників оприлюднює власні короткометражні ігрові стрічки, документальні фільми та різножанрові сюжети. В рамках фестивалю відбуваються зустрічі, дискусії, майстер-класи з провідними митцями, серед яких – відомі театральні та кінорежисери, тележурналісти, кінокритики, мистецтвознавці, інші медійні персони.

     Засновником фестивалю є В.Л. Чубасов – людина, без якої неможливо уявити сучасну українську культуру в становленні її телевізійного простору, усвідомити, чим є і чим потенційно може бути телебачення. Визнаний майстер-практик Чубасов здійснив перший набір фахівців-режисерів телебачення, а в 1991 р. разом з В.Б. Кісіним заснував першу в країні кафедру режисури телебачення в Київському театральному інституті (нині КНУТКТ імені Івана Карпенка-Карого). 

     Вадим Львович був талановитим Режисером і Вчителем, чия інтуїція та фантазія випереджали час і технічні можливості телебачення. Саме В.Л. Чубасов свого часу створив студентський фестиваль, який сьогодні є одним з найпрестижніших кінофорумів у світі, що підтримує роботи молодих талановитих кінорежисерів із різних країн. Це – всесвітньовідомий Київський міжнародний фестиваль «Молодість». А згодом Вадим Львович став Ініціатором створення і очільником фестивалю «Молоде телебачення».

     Цього року в програмі фестивалю з’явилася нова номінація: «Жива планета» (за підтримки Національного університету біоресурсів і природокористування України). Це спільне рішення Оргкомітету фестивалю і нашого університету з ініціативи кафедри журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету. Участь студентів нашого університету в такому міжнародному проекті ми розглядаємо не тільки як можливість проби сил, а сам фестиваль – як майданчик для вдосконалення знань, навичок, майстерності, а як унікальну платформу для порушення гострих проблем збереження довкілля, охорони природи та навколишнього середовища, питань екологічної безпеки України та пропаганди доробку науковців і студентів Національного університету біоресурсів і природокористування.

     Щиро запрошуємо вас, дорогі колеги, до співпраці! Здоров’я вам! І хай ми зараз працюємо дистанційно – немає такої дистанції, яка б роз’єднала нас, коли йдеться про цікаву справу на користь наших студентів і славного імені НУБіП!


Тетяна Цимбал,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації

 

 

 
 
  
 
 
  
 
  

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook