Підсумки першого місяця дистанційного вивчення біохімії тварин

14 квітня 2020 року

12 квітня 2020 року пройшов перший місяць карантинних обмежень в Україні, які спричинені поширенням вірусу «COVID-19», а також місяць дистанційної форми освітнього процесу. Цей непростий період вніс значні корективи у життя трудового колективу НУБіП України в цілому і кожної кафедри зокрема.
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого зуміла успішно перейти на дистанційний режим роботи. Завідувач кафедри – професор Томчук Віктор Анатолійович поставив чіткі завдання перед колективом щодо роботи в нових реаліях. Кафедра забезпечує викладання цілого ряду дисциплін на факультетах ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів і харчових технологій та управління якістю продукції АПК. І тут потрібно підкреслити, що в умовах карантину ці дисципліни наші студенти опановують дистанційно на платформі «Elearn» навчального порталу НУБіП України.
Певні висновки за перший місяць проведення дистанційного навчання можна зробити на прикладі таких дисциплін:
1. «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії (СК)» - для студентів скороченої форми навчання (факультет ветеринарної медицини, підготували ЕНК професори Калачнюк Григорій Іванович та Калачнюк Лілія Григорівна) https://elearn.nubip.edu.ua/enrol/index.php?id=685.

 

За наведеною гістограмою видно, що успішність студентів 1 курсу (Ск) ФВМ за зданий дистанційно модуль у переважній більшості є досить високою. Викладачами цієї дисципліни є професор Грищенко Вікторія Анатоліївна та доцент Арнаута Олексій Володимирович.
2. «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» (факультет ветеринарної медицини, підготувала ЕНК професор Калачнюк Лілія Григорівна) https://elearn.nubip.edu.ua/enrol/index.php?id=111.

 

 

Успішність студентів 2 курсу ФВМ є також високою. Навчальний процес на цьому курс забезпечують: професор Калачнюк Лілія Григорівна, доценти Цвіліховський Валерій Іванович, Тупицька Ольга Миколаївна, Арнаута Олексій Володимирович.
3. «Біохімія у тваринництві» (факультет тваринництва та водних біоресурсів, підготувала ЕНК професор Кліх Лариса Володимирівна) https://elearn.nubip.edu.ua/enrol/index.php?id=402

 

 

Успішність студентів 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів за наведеною гістограмою є вищою за середню, але дещо нижчою порівняно до попередніх прикладів. Професор Кліх Лариса Володимирівна, доценти Тупицька Ольга Миколаївна та Арнаута Олексій Володимирович забезпечують дистанційне навчання студентів з дисципліни: «Біохімія у тваринництві».
В цілому, аналізуючи успішність студентів різних курсів, різних факультетів за результатами проведених модулів є досить високою. Це вказує на те, що наші студенти на достатньо високому рівні оволоділи методами дистанційного навчання на основі навчальної платформи «Elearn», а також на якісну роботу викладачів, які відповідають за дистанційне навчання своїх груп.
У той же час потрібно визнати і те, що не всі студенти активно працюють дистанційно. Це видно по тому, як студенти здають модульні роботи та працюють в ЕНК.
Подальше перебування на карантині та продовження дистанційного навчання ставить перед викладацьким складом нові виклики та завдання, основним з яких є успішне проведення літньої сесії 2019-2020 н./р. Але наш колектив з цими завданнями успішно справиться.

Бажаю всім міцного здоров’я та великих успіхів!

З повагою, доцент Олексій Арнаута
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook