Ваш дім не гірший дорогого абонементу в спортзал, або Карантин – не завада спорту

14 квітня 2020 року
НУБіП України

  Карантин карантином, а літо прийде й усім нам потрібно буде вийти зі свої затишних ліжок та осель. Аби не вийти гладкими з плюсом на вагах і бути в тонусі – потрібно починати сьогодні. Впевнено можна сказати, що «з понеділка» – це друг ненадійний.

Карантин – це чудова можливість перетворити свій дім у міні зал, і продовжити заняття спортом або навіть прищеплювати собі нову та давно обіцяну звичку. Все що потрібно: це вільний простір, спортивний килимок (або звичайний рушник) і дві пляшки з водою (вони слугуватимуть нам гантелями).

  Аби додати мотивації нагадаємо, що регулярні домашні тренування підвищують імунітет, що дуже важливо сьогодні. А також ефективні в боротьбі з тривогою та зі стресом. Спорт додає чудовий настрій, високу самооцінку і впевненість у собі. І те, через що ви більше точно не відмовлятиметесь від спортивних хвилин, – вони заряджають енергією та підвищують рівень ендорфінів, у результаті чого підвищується рівень щастя в організмі.
Основні правила, про які потрібно пам՚ятати, тренуючись удома:
• не займатися спортом відразу після прийому їжі;
• під час тренування потрібно пити воду;
• кожне тренування необхідно починати з розігрівальної розминки, аби не отримати травм;
• тренуватися в кросівках, щоб раптом не послизнутися;
• найголовніше, дотримуватися правил безпеки й техніки виконання вправ.
Отож, найефективніші домашні вправи, які зміцнять та покращать стан тіла. Виконуємо кожну по 1 хвилині і так 3 кола вправ.

1. Присідання: ноги на ширині плечей, на вдиху присідайте, поки стегна не будуть паралельні підлозі. Не округлюйте спину. 

2. Випади: положення стоячи, ноги на ширині плечей. Робите довгий крок вперед з присіданням на ведучу ногу, яка знаходиться спереду. Поштовхом передньої ноги, повертайтесь у вихідне положення, опір на стопу. Після цього робіть те саме на іншу ногу і так по черзі.

3. Відтискання: спина повинна бути прямою, рівною. Ваше тіло від голови до п'ят має становити пряму лінію. Намагайтеся не підіймати сідниці догори та не вигинати спину дугою ні вгору, ні вниз.

4. Планка: для виконання вправи планка з правильною технікою необхідно затриматися в положенні стійки на ліктях або на руках, зберігаючи нормальний ритм дихання і відчуваючи напругу м'язів преса, стегон, рук і грудей.

5. Скручування ліктем до коліна: прийміть вихідне положення те ж, що і в попередній вправі та почніть виконувати скручування, торкаючись по черзі лівим ліктем правого коліна, потім правим ліктем лівого коліна.

6. Вправа для рук: з положення стоячи піднімаємо руки з уявними водними гантелями(або справжніми) до рівня плечей, розгортаємо до плечей і піднімаємо руки вгору. Потім знову опустити і розгорнути.

7. Вправа на прес: ляжте на спину, руки в сторони. Прямі ноги піднімаємо вгору, не відриваючи сідниці від підлоги. Робимо 10 підходів. Потім по 10 підходів окремо для правої і лівої ноги.

8. Бурпі: з положення стоячи присядьте, впершись руками в підлогу. Перемістіть одночасно ноги назад, прийнявши позицію планки на прямих руках. З положення планки в стрибку швидко підтягніть ноги до рук. Підніміться на ноги та швидко підстрибніть якомога вище, зробивши плеск руками над головою. Повторіть вправу не зупиняючись.

Це дуже ефективні вправи. Таке тренування, яке займе 25 хвилин вашого часу може показати хороший результат. Пам’ятайте, що головним складовим вашої спортивної фігури є регулярність завдань. Зробіть собі виклик: доведіть, що ваш дім не гірший дорогого абонементу в спортзал!

Смик Людмила,
студентка спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook