200 га лісу вже знищили пожежі у одному лісництві Чернігівської області

12 квітня 2020 року
Чернігівська обл.

До гасіння залучені навіть літаки, але поки пожежа триває

На території Чернігівського військового лісгоспу поблизу с. Сорокошичі Козелецького району Чернігівської області триває На Поліссі через паліїв сухостіїв пожежі винищили понад сотню гектарів лісів, полів та природного заповідника На Поліссі через паліїв сухостіїв пожежі винищили понад сотню гектарів лісів, полів та природного заповідникагасіння пожежі, яка вже охопила близько 195 гектарів.

Повідомляє обласний главк Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Площа, пройдена вогнем, сягнула близько 195 га, з них 28 га верховою пожежею. Тривають роботи з обмеження розповсюдження та ліквідації осередків горіння", - йдеться в повідомленні.

До гасіння пожежі залучені 180 працівників і 48 одиниць техніки, з них від УДСНС - 29 одиниць техніки, 82 людини особового складу. Також для гасіння пожежі були задіяні два літаки Ан-32П спеціального авіаційного загону ДСНС України. Авіація здійснила шість скидів 48 тонн води.

Разом з тим у відомстві повідомили, що лише за одну добу місцевим рятувальникам довелося ліквідувати 32 пожежі, які виникли через випалювання сухої рослинності та сміття." Як наслідок - пошкоджено 3 та знищено 1 споруду різного призначення. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 73 га", - зазначили в ДСНС і вкотре закликали не робити підпалів.

Оперативна інформація щодо ліквідації масштабної пожежі лісу біля с.Сорокошичі Козелецького району (станом на 09:00 12 квітня)

11 квітня о 21:00 пожежу лісу, яка сталася на території ДП "Чернігівський військовий лісгосп" біля с. Сорокошичі Козелецького району, локалізовано.
Станом на 06:00 12 квітня площа, пройдена вогнем, склала близько 195 га. На даний час проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження та ліквідації осередків горіння. Загалом до гасіння пожежі залучалося 47 одиниць техніки, 170 чоловік, з яких від УДСНС в області - 81 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки. Гасіння триває.

Джерела: https://tsn.ua

Управління ДСНС України у Чернігівській області
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook