ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ В УМОВАХ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

9 квітня 2020 року

 Світова пандемія внесла свої корективи в діяльність університетів, шкіл, підприємств, установ, зокрема, України та й всього людства загалом. Ми вже майже адаптувались до нових реалій та умов. Буденним стало й дистанційне навчання для студентів, школярів. А нові способи проведення профорієнтаційної роботи вибудовують самі майбутні вступники, яким цьогоріч доволі непросто.

Так, пригадуємо зимову зустріч учнів випускних класів «Навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради (яка відбулась за сприяння директора Олександра Сухомовського) із студентом першого курсу економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування» НУБіП України Олексієм Митником та професором кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко. В ході живого спілкування обговорювались переваги навчання у НУБіП України, зокрема:

-  рейтинг НУБіП серед закладів вищої освіти України (ТОП-200);

-  міжнародний рейтинг університету;

-  можливість отримати спільні дипломи з партнерськими університетами Європи;

-  можливість навчання за англомовними програмами;

-  розвиненість партнерських відносин з бізнес – структурами;

-  гарантоване працевлаштування відповідно до високого рівня професійної підготовки фахівців (надання інформації студентам про можливість працевлаштування, в т.ч. тимчасового (під час навчання на неповний робочий день, під час літніх та зимових канікул);

-  міжнародна студентська мобільність;

-  участь студентів у наукових дослідженнях (Всеукраїнські конкурси наукових робіт, Всеукраїнські предметні олімпіади, міжнародні та Всеукраїнські науково-практичні конференції, тощо).

А нині діалог учнів, студентства і викладачів  все ж продовжується, щоправда в іншому форматі. Зокрема, функціонує міні-групове  профорієнтаційне Viber-обговорення з участю класного керівника Лариси Батюк та професора кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко. Як з’ясувалось, нині самоізоляція – гарний привід для майбутніх абітурієнтів активніше моніторити інформацію про заклади вищої освіти. Одинадцятикласники Анастасія Купник, Іванна Гевчук, Борис Щербацький спостерігають за новинами сайту НУБіП України, економічного факультету й кафедри обліку та оподаткування, зокрема. З їх слів досить цікаво не лише  спостерігати, а й порівнювати організацію й умови дистанційного навчання різних закладів вищої освіти. Справжнім відкриттям і для школярів, і для їх класного керівника стала новина про розробку вченими НУБіП України та готовність випускати тест-системи на коронавірус. Отже, як аналізує у Viber-повідомленні Л. Батюк, це є підтвердженням матеріально-технічного забезпечення університету, його наукового потенціалу і, зрештою, можливостей здобуття якісної освіти для того, щоб стати справжнім фахівцем, професіоналом обраного виду діяльності.

Олексій Митник (першокурсник спеціальності «Облік і оподаткування») у відповідь на запитання учнів його рідної школи як організоване студентське дистанційне навчання ділиться своїми позитивними враженнями від інтерактивної співпраці зі своїми викладачами, хоч спочатку було досить непросто звикати до нових способів та методів навчання. Він переконаний, що використання в навчальному процесі платформ Elearn, Cisco Webex, Zoom-meeting та інших ресурсів допомагають студентам отримувати нові знання, розвиватися, працювати, адаптуватися до нових непростих викликів сьогодення. Олексій відмічає, що нині він, як ніколи, не сумнівається у правильності вибору свої професії. Адже, коли ввесь світ на карантині, і багато хто вимушено не працює, то якраз бухгалтерська професійна діяльність по-новому активізувалась. До того ж , як відмічає Олексій, «… переглядаючи сайт Work.ua, зясував для себе, що серед 10-ти  найпопулярніших вакансій для роботи віддалено, на першому місці –бухгалтер. І в цій ситуації,  пригадуються слова Конфуція: «У людини є три шляхи, щоб розумно вчинити:  перший, найшляхетніший, — думати, другий, найлегший, — наслідувати, третій, найбільш гіркий, — досвід».

 

Отже, ми переконані, що українське учнівство й студентство мають потенціал, ентузіазм і  готовність протистояти пандемії та впевнено рухатися вперед, професійно зростаючи щоденно. Головне, робити це при доброму здоров’ї, чого ми щиро всім бажаємо!!!

 

 Євгенія Калюга, завідувач кафедри

обліку та обліку та оподаткування,

Наталія Кузик, доцент кафедри

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook