Більше 20 лісових пожеж сталося в Білорусі за минулу добу

8 квітня 2020 року
Білорусь

Посадові особи державної лісової охорони продовжують боротися з лісовими пожежами. Тільки за минулу добу в лісовому фонді Мінлісгоспу було ліквідовано 21 загоряння загальною площею близько 70 га. Найбільша кількість випадків сталося в лісгоспах Гомельської та Брестської областей: 8 і 7 пожеж відповідно. Основною причиною загорянь став людський фактор: перехід вогню в лісовий фонд при випалюванні сухої рослинності на землях інших категорій.

Всього з початку року в лісовому фонді Мінлісгоспу був зафіксований 181 лісова пожежа. Загальна площа загорянь перевищила вже 400 га. Найбільш напруженою ситуація складається в південних регіонах країни. Так, в Брестській області сталося 87 випадків загорянь, в Гомельській - 57.

З настанням пожежонебезпечного сезону державна лісова охорона перейшла на посилений режим несення служби. Для ліквідації лісових пожеж в міністерстві створено 257 пожежно-хімічних станцій, а також 663 пункту протипожежного інвентарю, які відповідно до Специфічних вимог щодо забезпечення пожежної безпеки в лісах укомплектовані необхідною кількістю засобів пожежогасіння.

Відзначимо, що через нестачу вологи в грунті в окремих лісгоспах в найближчі дні може встановитися високий клас пожежної небезпеки. Це, в свою чергу, може привести до введення обмежень на відвідування лісів. Як показує практика, такий захід дозволяє не тільки забезпечити безпеку громадян і збереження їх майна, а й запобігти значній кількості лісових пожеж.

Міністерство лісового господарства закликає громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки при відвідуванні лісів.

Джерело: https://www.mlh.by

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook