У зоні відчуження Чорнобильської АЕС дуже велика лісова пожежа

8 квітня 2020 року

На кордоні зони відчуження Чорнобильської АЕС в Київській і Житомирській областях України третю добу дуже велика лісова пожежа. Станом на середину дня 5 квітня 2020 року, загальна площа, пройдена цією пожежею, склала, за даними дистанційного моніторингу, близько дванадцяти тисяч гектарів, з яких приблизно третина припадає на територію зони відчуження ЧАЕС. Видимий на космознімках шлейф диму від цієї пожежі простягається на південний схід приблизно на двісті кілометрів, проходячи трохи західніше Києва. Відстань від найближчої кромки пожежі до самої Чорнобильської АЕС становить близько п'ятдесяти кілометрів. Ось так виглядає ця пожежа на космоснімках Terra MODIS за 5 квітня 2020 роки (жовта лінія - українсько-білоруський кордон, блакитна - межі зони відчуження ЧАЕС):

Космознімок Sentinel 2 за 5 квітня 2020 року на цю пожежу:

Офіційні служби України повідомляють про цю пожежу дуже дивну інформацію "МНСівського типу": що в результаті лісової пожежі вогнем було пошкоджено до 20 гектарів лісової підстилки. Опис місця, які наводяться в цих повідомленнях ("біля с. Володимирівка Котовського лісніцтва") і схема місця виникнення пожежі, яка була розміщена 4 квітня на сайті Державного агентства з управління зоною відчуження, однозначно вказують саме на пожежу, про яку йде мова вище.

У зоні відчуження працює штаб із гасіння пожежі

Триває ліквідація лісової пожежі у Зоні відчуження безумовного (обов’язкового) відселення (станом на 13:30 5 квітня)

Численні лісові пожежі, беручи до уваги дані дистанційного моніторингу, мають місце в зоні Чорнобильської АЕС і в інших районах України, а також на території Росії (в західних районах Брянської області) і Білорусії. В цілому через малосніжну зиму, теплу весну ситуація з ландшафтними пожежами в зоні Чорнобильської АЕС у всіх трьох країнах вкрай напружена.

Джерело: http://forestforum.ru

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook