Проведення занять з дисципліни “Метрологія, технологічні вимірювання та прилади” у період карантину

8 квітня 2020 року

Старший викладач кафедри електропостачання Савчук Ольга Вікторівна під час карантину активно продовжує навчальний процес з дисципліни “Метрологія, технологічні вимірювання та прилади” зі студентами групи АКІТ-18001б спеціальності «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології».
Електронний курс на платформі elearn з дисципліни “Метрологія, технологічні вимірювання та прилади” в процесі розробки-наповнення, тому дистанційна робота здійснюється в режимі онлайн використовуючи можливості програм Viber, Telegram, Zoom та Google Classroom. Зокрема, у Viber створена група для організації роботи, спілкування та отримання інформаційного матеріалу щодо дисципліни.


        

Навчальні заняття (лекції та практиктичні) проходять згідно розкладу за допомогою сервісу Zoom (обмеження по часу в 40 хвилин в умовах сьогодення – знято). Додатково в сервісі Google Classroom викладається навчальний матеріал для закріплення та опрацювання студентами, що є дуже зручним особливо для студентів, які пропустили онлайн заняття Zoom.

      

Модульна атестаційна контрольна робота була проведена з використанням сервісу Google Classroom. Студенти отримали завдання, виконали (здали у вигляді файлу *.pdf) та отримали відповідні бали.
Загальна кількість студентів – 16 чоловік, в онлайн зайняттях (Zoom) в середньому беруть участь 85%, що є чудовим показником. В Google Classroom працюють всі студенти – 100%.

     

Підсумовуючи досвід трьох тижнів карантину можна зробити висновок, що при належному використанні сучасних сервісів та програм, відповідальному ставленні до навчального процесу викладача і, особливо, студентів, дистанційне навчання дає змогу у повній мірі опрацювати матеріали навчальної дисципліни і забезпечити належний рівень компетенції здобувачів вищої освіти.
Основна складність полягає в тому, що через практичне спрямування дисципліни сам факт знаходження вдома не дає можливості виконувати певні види завдань (зокрема лабораторні роботи з використанням спеціального обладнання). Виходом з цієї ситуації є виконання даних робіт за допомогою комп’ютерного симулятора з використанням програми Electronics Workbench.

 

Світлана Макаревич,
в.о. завідувача кафедри електропостачання
ім. проф В.М. Синькова


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook