ПРОДОВЖУЄМО ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ З ДИСЦИПЛІНИ «КЛІНІЧНА ДІАГНОСТИКА ХВОРОБ ТВАРИН»

8 квітня 2020 року

Викладання дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» на кафедрі терапії і клінічної діагностики забезпечують декан факультету ветеринарної медицини, академік Микола Цвіліховський, доценти Ольга Якимчук та Тетяна Немова, старші викладачі ТетянаПалюх та Микола Маринюк, які постійно працюють зі студентами в дистанційному режимі.

 

 

 

Для дистанційного навчання використовуються сертифіковані електронні курси, розміщені на навчальному порталі НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2705 (для 2 курсу скороченого терміну навчання) та https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1178 (для 3 основного курсу).
Електронні курси містять усі необхідні лекційні матеріали, відео-матеріали, лабораторні та самостійні роботи, навчальні та підсумкові тестування. 
Окремо слід зауважити, що кожен модуль дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» представлений навчальними фільмами, що спеціально відзняті для візуального навчання лікаря ветеринарної медицини і містять усю базову інформацію, передбачену навчальною програмою з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин». 
 
 
Використання таких ресурсів спрощує для студентів дистанційне вивчення дисципліни та засвоєння матеріалу. 
12 березня 2020 року студентам було визначено об’єм матеріалу для дистанційного опрацювання упродовж карантину і сьогодні можна підвести проміжні підсумки його виконання.
Протягом 20 діб карантину студенти 2 скороченого курсу 8-10 груп повинні були освоїти 2 модулі: загальне дослідження і дослідження серцево-судинної системи. На наведеному нижче графіку видно потижневу динаміку роботи студентів, яка характеризується періодичною роботою студентів відповідно до розкладу. 
Слід зазначити, що студенти цього курсу більш професійно якісно виконують завдання, порівняно зі студентами основного курсу. Очевидно, це пов’язано з їх базовою підготовкою та тим, що майже всі студенти стажуються у ветеринарних клініках і дуже часто надсилають роботи з власної практики, що є надзвичайно цінним.
Водночас, робота студентів 3 курсу 1-6 та 10 груп більш систематична, що можна побачити на статистиці виконання ними поставлених завдань.
За період карантинних обмежень студенти  3 курсу опанували модуль «Дослідження системи травлення». Вони є активними і більшість студентів успішно освоїли необхідний матеріал. 
Зазначу, що взаємодія із студентами налагоджена на достатньому рівні. Для полегшення освоєння дисципліни, усі викладачі використовують різноманітні форми подачі матеріалу, комунікацію через електронну пошту, viber, telegram, чат,  активно використовується форум. 
У перспективі – запровадження відео лекцій. Постійно оновлюється і удосконалюється навчальний ресурс електронного курсу.
Для зацікавлення роботи студентів була проведена інтелектуальна гра «Як я знаю систему травлення», в результаті якої 10 студентів, які першими надіслали правильні відповіді, отримали додаткові бали до модуля.
Оскільки карантинні обмеження продовжуються, продовжується і дистанційне вивчення дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин».
Попереду ще багато цікавого для студентів, різноманітних підходів подачі матеріалу, різних методик активізації знань, для того щоб з максимальною користю використати час самоізоляції для професійного зростання студента як лікаря ветеринарної медицини.
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook