СТУДЕНТИ 2 КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК: ПОЄДНЮЄМО НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС З ДУХОВНИМ І КУЛЬТУРНИМ РОЗВИТКОМ

6 квітня 2020 року
НУБіП України

 Нові виклики часу спричинюють розвиток нових форм і методів у виховній роботі. Саме в цьому контексті виникли і віртуальні екскурсії, зумовлені: по-перше, потребами людей у більш цікавому й емоційно насиченому, сучасному поданні мистецької інформації; по-друге, бажанням ознайомитись із культурою і мистецтвом різних країн, пізнавати пам’ятки культури різних регіонів світу, не виходячи з дому; по-третє, збільшенням можливостей завдяки ІТ технологіям підвищити інформаційний і культурний рівень сучасної людини.

Запланований похід 24 квітня в театр оперети на спектакль «Труффальдіно із Бергамо» прийдеться відкласти на певний час через карантинні заходи, проте зараз в рамках культурного розвитку на задоволення цих потреб спрямовують свою освітню і просвітницьку діяльність музеї, які постійно напрацьовують базу нових методів для різних аудиторій.
Віртуальні екскурсії покликані виконувати завдання формувати необхідність відвідування музеїв з метою самовдосконалення та відпочинку і музейну культуру – сукупність знань, умінь та навичок поведінки в музеї, сприйняття інформації, яку відображають музейні пам’ятки.
Всі ми прекрасно розуміємо, що постійно сидіти над вивченням нових дисциплін, це велике навантаження на мізки. Саме тому для релаксації такі заходи є надзвичайно корисними і збагачують наш духовний та культурний розвиток.
Своїми враженнями від ознайомлення з екскурсіями в онлайн режимі поділилися студенти 2 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Панаскевич Аня разом зі своїми молодшими сестричками без черги відвідала Лувр у Парижі – один з найбільших в світі художніх музеїв, де міститься більше 350 тисяч творів мистецтва від древньоєгипетського, древньогрецького і древньоримського до французького декоративно-прикладного. Саме тут знаходиться всім відома «Мона Ліза» («Джаконда») Леонарда да Вінчі та мармурова древньогрецька скульптура Венери Мілоської. Музей можна переглянути на 360 градусів і отримати унікальні артефакти для додаткової інформації про їх історію. «Вважаю, що таку екскурсію в реальному часі можуть відвідати далеко не всі, а можливість переглянути світові шедеври в онлайн режимі – саме те, що можу зараз зробити я, ще й сестричкам розказати. А вони у мене такі вже допитливі!» - наголосила Аня після закінчення перегляду галереї. 
 
 
 А ось студенткам Галушко Марії та Білик Олі до вподоби історія України – вони побували в Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького. Марії припала до душі Катеринославщина ХІХ століття, а Оля віддала перевагу запорізькому козацтву. Обидві дівчини відверто сказали, що важливою перевагою є можливість перегляду експозицій в будь-який зручний час та й знати про історію рідного краю – це обов’язок кожного українця чи українки.
 
 
 
Університетському активістові Данилу Малікову та Олександрі Кримі закортілося в теплі краї до африканського континенту до єгипетських фараонів та пірамід. Навіть не зговорюючись між собою, вони одночасно з переглядом Каїрського національного музею в Єгипті, попивали собі чай і почували себе володарями світу як подружня пара царевича Рахотепа та його дружини Нофрет. Данило зауважив, що колекція цього музею унікальна, адже переходячи із зали в зал здійснюєш незабутню подорож в загадковий світ древньої цивілізації, колиски людської культури, що вражає достатком і пишністю рукотворних діянь. Олександра ж зізналася, що їй, як любительці всього того, що блистить, дуже сподобались скарби Тутанхамона своєю високою якістю ювелірної роботи з благородним металом, дорогоцінними каміннями та найціннішими породами дерев.
 
 
 
 
Я теж, щоб відволіктися від платформи Elearn, подалася до Німеччини, незважаючи, що зараз там коронавірус, як то бурхливе море, бушує і реве. І така можливість знову є завдяки віртуальній екскурсії до Дрезденської галереї. Мені просто захотілося порівняти обидва варіанти і скажу, що враження не були гіршими, ніж під час безпосереднього відвідування музею. Роботи Рафаеля і Тиціана, картини Рембрандта, Веласкеса, Альбрехта Дюрера та інших, а особливо візитівку галереї «Сікстинську Мадонну» Рафаеля Санті завдяки віртуальній екскурсії можна оглядати набагато більше часу, аніж під час реальної. Ще й зекономити на коштах.
 
 
Ось так сьогодні ми відволіклися від навчального процесу, збагатившись духовно і культурно! А скільки ще таких музеїв є! Тож давайте всі разом переглядати цікавинки і цінувати кожну прожиту хвилину!
Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і обладнання

переробки продукції АПК

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook