МАЙБУТНІЙ ЕКОНОМІСТ ЯНІНА БАЗЕЛЮК ПРО МОЖЛИВОСТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ТА ТРУДНОЩІ АДАПТАЦІЇ В НОВИХ УМОВАХ

6 квітня 2020 року

 - Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

 - Я, Базелюк Яніна, студентка ІІ курсу 1 групи спеціальності «Економіка підприємства» економічного факультету НУБіП України. На період карантину я перебуваю вдома м. Козятин Вінницька область, бо  вважаю,  що дана ситуація в нашій країні, є дуже серйозною та небезпечною, для всього населення, тому закликаю всіх залишатися вдома та не наражати на небезпеку себе та оточуючих. 

- Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

- На період карантину наш університет перейшов на дистанційне навчання, як і решта навчальних закладів. Дистанційне навчання – це форма роботи, яка вимагає самостійного опрацювання великої кількості матеріалу. До цього виду навчання було адаптуватися важко, тому що раніше такої практики не мала і це було не звично як для мене. Виникало багато питань до роботи з електронним курсом та, як тримати звязок з викладачами. Але з кожним днем працювати ставало простіше, підтримка і підказки викладачів та одногрупників дуже допомогли.

- Які маєте побажання для викладачів?

- Для викладачів я маю декілька побажань: чітко формулювати завдання, зменшити навантаження тому що ми маємо ще завдання з інших предметів, збільшити терміни здачі завдань та удосконалити систему оцінювання.

- Скільки часу в день йде на самостійне навчання?

- На дистанційне навчання кожного дня я витрачаю 6 годин, тому що обсяг роботи є дуже великим. Важко виконувати завдання без пояснення викладачів, тому доводиться багато часу приділяти пошукам схожих прикладів та додаткової інформації для більшого розуміння, а також деякі завдання виконуються не досконало тому що стоять малі терміни здачі.

- Чи вдається під час карантину (займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки)?

- Я вважаю, що дистанційне навчання погано впливає на здоровя студента так, як доводиться проводити за компютером більшу частину дня і це забирає багато енергії та сил. На жаль, після такого навчання часу на власне дозвілля зовсім не залишається, а ось в період звичайного навчання був час на прогулянки з друзями, перегляд фільмів, спорт. Отже можна зробити висновки, що під час звичайного режиму навчання навантаження було меншим, а навчання кращим!

 

 

Бесіду провела куратор 2 курсу 1 групи

доцент кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка

Ільків Л.А.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook