Переконати паліїв

4 квітня 2020 року

Листівки із роз’ясненням шкідливості весняного паління поширює спільнота мисливців та рибалок.

Українська громадська організація мисливців, рибалок, любителів природи та активного відпочинку «Мисливці, Риболови та Біозахисники» підготувала спеціальні листівки проти підпалів сухої трави.

– Щодня в Україні з настанням весни до пізньої осені стаються сотні пожеж у екосистемах. Варто переглянути лише стрічку нашої спільноти за добу. Горить трава, очерет, плавні… Гинуть сотні тисяч тварин, знищується ґрунт, дим отруює повітря… Вогонь перекидається на ліси, людські господарства. Як правило, причина цих пожеж одна – людський фактор. Люди навмисно підпалюють траву, «щоб краща росла» і так далі. Про те, якої шкода завдають ці пожежі, вони не думають… Щодня наші мисливці, рибалки, активісти разом із рятувальниками, небайдужими громадянами гасять такі пожежі, але їхня кількість аж ніяк не зменшується. Це вже страшне стихійне лихо для української природи! Крім того, за підпал сухої трави передбачена кримінальна відповідальність та штрафи, – зазначає засновник ГО Володимир Безуглий. – Ми розуміли актуальність проблеми. Тому вже коли створили нашу найбільшу в Україні мисливську Фейсбук-спільноту «МРБ», то почали активну інформаційну пропаганду. А вже ставши й ГО, власними силами розробили таку пам’ятку. Вона містить прохання до громадян – не палити суху траву, а ще нагадування про відповідальність за такі витівки… І шокуючі світлини спалених вогнем тварин, птахів… Це наглядна пропаганда та агітація, якою ми завжди займалися на сторінках групи. А зараз, коли вже утворили громадську організацію, ще більше посилимо таку роботу.

Будемо розповсюджувати згадувані листівки у кожній точці України, де є змога – у громадських місцях, крамницях, зупинках транспорту, автобусах, стадіонах, місцях відпочинку, сільських та селищних радах. Аби чим більше людей прочитали, побачили їх та задумались! Вже по закінченню карантинних заходів та обмежень в Україні значно посилимо нашу роботу. Дуже сподіваємось на співпрацю та чекаємо на допомогу не лише мисливців, рибалок чи природоохоронців, а й усіх, кому небайдужа рідна українська природа.

До речі, найцікавіше, що такі листівки, подібну пропаганду та боротьбу із паліями ведуть нині на 99% виключно саме українські мисливці, активісти та природоохоронці. Тоді як численні «зоозахисні громадські організації», які всі лицемірно співчували австралійським тваринам, нині чомусь й пальцем не поворухнуть, аби допомогти природі України, а лише звинувачують в усіх бідах саме мисливців.

Джерело: https://ekoinform.com.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook