Закарпаття: через самопали сухостою горять житлові будинки закарпатців

31 березня 2020 року
Закарпатська обл.

І знову через пожежу сухої трави вогонь перекинувсяя на майно громадян. Цього разу від знищення вогнем житловий будинок, що в с. Сокирниця на вул. Кутузова, врятували бійці 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

Повідомили про пожежу 29 березня о 19:45 місцеві селяни, які побачили, як полум’я із сухої трави набрало сили й почало перекидатися на житловий будинок. Зараз в оселі ніхто постійно не мешкає, отож якщо б не пильність сусідів, то власник, в черговий раз навідавшись до обійстя, замість хати знайшов би згарище. А так обійшлося тим, що пожежею було пошкоджено 5 кв. м зовнішньої стіни будівлі.

О 20:20 хустські вогнеборці локалізували загорання, а ще через 20 хвилин повністю його ліквідували.

За останні кілька днів, на жаль, це вже третій випадок, коли від знищення вогнем через спалювання минулорічного сухотрав’я на Хустщині ледве не згоріли житлові будинки. На щастя їх власників, бійці ДСНС встигали з допомогою вчасно.

Нажаль, закарпатські рятувальники вже не знають якими ще аргументами апелювати до краян, які безжально нищать все довкола, підносячи сірник до сухостоїв, щоб припинилися ці безглузді й безвідповідальні самопали. Але все ж хочеться вірити, що люди таки схаменуться й припинять масові "прибирання" за допомогою вогню й крива екопожеж поповзе донизу. А поки що, на жаль, кількість пожеж на відкритих територіях невпинно зростає.

Джерело: https://dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook