Студентський науковий гурток «Сільськогосподарська мікробіологія»

Доктор ветеринарних наук, професор, керівник гуртка:
Мазур Тетяна Василівна

 

Мікроорганізми супроводжують людину і тварин впродовж їхнього життя та опісля. Науковці поділяють представників мікросвіту на кілька умовних категорій – патогенні, умовно-патогенні та непатогенні. Ветеринарних та гуманітарних медиків перш за все цікавлять перші дві категорії мікроорганізмів, а технологи «приручили» непатогенних мікроорганізмів і використовують їх для отримання різноманітних продуктів харчування, очищення довкілля та отримання лікарських препаратів. Ветеринарним та гуманітарним медикам відомо, що не існує чіткої межі між патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами, усе залежить від умов, у які вони потрапляють.
Тож учасники студентського наукового гуртка «Сільськогосподарська мікробіологія», який очолює доктор ветеринарних наук, професор Мазур Тетяна Василівна, вивчають мікрофлору тварин, проводять мікробіологічні дослідження продуктів тваринництва та визначають властивості збудників бактеріальних і вірусних хвороб тварин.
Учасниками наукового гуртка є студенти факультету ветеринарної медицини та факультету тваринництва і водних біоресурсів. Гуртківці, починаючи з 2 курсу і далі до завершення навчання та впродовж магістратури засвоюють основні методи мікробіологічного та вірусологічного дослідження мікрофлори тварин, об’єктів довкілля, продуктів тваринництва; ізолювання штамів мікроорганізмів і вивчення їхніх властивостей in vitro та на живих моделях – культурах клітин, курячих ембріонах, лабораторних тваринах; постановки лабораторного мікробіологічного діагнозу; засвоюють методи проведення наукового пошуку та методологію проведення дослідів; вправляються у проведенні наукових дискусій та виступів на міжнародних і всеукраїнських наукових конференціях, де неодноразово виборюють нагороди. Випускники студентського наукового гуртка «Сільськогосподарська мікробіологія», який «виріс» із попереднього гуртка «Лабораторна діагностика інфекційних хвороб», нині є студентами магістратури, аспірантури та кандидатами наук (PhD).

Список учасників гуртка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook