Величезна кількість пожеж сталася в Київській області за 25-29 березня (ВІДЕО)

29 березня 2020 року
Київська обл.

Тетіївський район: ліквідовано загорання очерету (Відео)

24 березня о 15:10 до оперативно-диспетчерської служби Теітіївського району надійшло повідомлення про загорання очерету у м. Тетіїв на р. Роська. На місце події було направлено черговий караул 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Тетіїв. По прибуттю, рятувальники встановили, що горить очерет на площі 3 га. О 18:20 пожежу локалізовано та о 20:00 повністю ліквідовано. На гасіння долучили 5 чоловік особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки.

Іванківський район: рятувальники 5 разів залучалися на ліквідацію пожеж в природних екосистемах

24 березня рятувальники Іванківського району 5 разів залучалися до ліквідації пожеж в екосистемах. Так о 10:40 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу. На місце події направлено черговий караул 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил на площі 2 га. О 12:06 пожежу локалізовано та о 12:30 повністю ліквідовано. На гасінні задіяно 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. О 14:14 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання очерету в с. Дитятки. Рятувальниками 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків о 16:31 загорання локалізовано та о 19:15 повністю ліквідовано. Того ж дня о 15:49 надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у с. Потоки. На місце події направлено особовий склад 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил на площі 2 га. Силами 3 чоловік особового складу та 1 одиницею пожежно-рятувальної техніки загорання о 17:01 локалізовано та о 17:16 ліквідовано. О 17:09 до оперативно – диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трави у с. Хочева по вул. Миру. Загорання локалізовано о 17:50 та о 18:30 повністю ліквідовано. Та о 17:55 до оперативно – диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання сміття у с. Шпилі. На місце події направлено черговий караул 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю встановлено, що горить сміття на площі 34 кв.м. Загорання локалізовано о 18:22 локалізовано та о 18:40 повністю ліквідовано. На гасінні задіяно 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

Білоцерківський район: ліквідовано загорання сухостою

24 березня о 17:58 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу у м. Біла Церква, пр-к Замковий. До місця виклику направлено черговий караул 4-ї Державної пожежно-рятувальноїчастини м. Біла Церква. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить сухостій на площі 12 м.кв. Пожежу локалізовано о 18:25 та повністю ліквідовано о 18:42. Під час гасіння пожежі залучалась 1 одиниця техніки та 4 чоловік особового складу. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Переяслав-Хмельницький район: рятувальники ліквідували загорання трав’яного настилу на площі 0,5 га (Відео)

24 березня о 13:20 до оперативно-диспетчерської служби Переяслав – Хмельницького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в с. Воскресінське. На місце події направлено черговий караул 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Переяслав. По прибуттю встановлено, що горить трав'яний настил та очерет на площі 0,5 га. Локалізовано загорання о 13:55 та о 14:10 повністю ліквідовано Для гасіння пожежі задіяно 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

Преяслав-Хмельницький район: рятувальниками ліквідовано загорання трав’яного настилу на площі 1,5 га (Відео)

24 березня о 15:42 до оперативно-диспетчерської служби Переяслав-Хмельницького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у м. Переяслав по вул. Можайській. На місце події направлено особовий склад 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Переяслав. По прибуттю встановлено, що горить трава на площі 1,5 Га. Локалізовано загорання о 17:55 та о 19:00 повністю ліквідовано. На гасінні задіяно 6 чоловік особового складу та 1 олиниця пожежно-рятувальної техніки.

Київська область: сезон палів трави розпочато (Відео)

Сезон масових палів трави починається зі сходом снігу і триває до початку активного росту молодої зеленої трави. За цей час трав'яні пали охоплюють великі площі. Це самий пожежонебезпечний період, трава де тільки не горить, одним словом скрізь, де вона є, особливо у вихідні та святкові дні. Найчастіше власники земельних ділянок не прибирають свої і прилеглі території від трави, бур'яну та сміття, що призводить до поширення вогню на будівлі. У нашій країні широко поширена «народна забава» - пали трави і сміття. Цією діяльністю наші громадяни починають займатися, як тільки сходить сніг. В якості причин і приводів для цього вони називають найрізноманітніші: «так роблять усі», «щоб трава не заважала», «для наведення порядку», «це збагачує і прогріває грунт» і т.п. Без перебільшення можна сказати, що поширюється повсюдно запах паленої трави і сміття - це один з невід'ємних атрибутів весни і на Київщині. Так, сьогодні, 25 березня у Білоцерківському, Іванківському, Переяслав-Хмельницькому, Броварському, Володарському та Миронівському районах рятувальники по декілька разів залучались до гасіння сухої рослиннсті. Всі пожежі було успішно і оперативно ліквідовано.

Кагарлицький район: ліквідовано загорання трав’яного настилу

25 березня о 16:55 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в м. Ржищів на вулиці Соборна. На гасіння пожежі виїхав черговий караул 20-ї ДПРЧ м. Ржищів. По прибуттю до місця виклику встановлено, що горить трав’яний настил на площі 0.005 га. Існує загроза поширення вогню. В результаті оперативних дій о 17:18 вдалося локалізувати пожежу на площі 0.005 га., а о 17:18 була проведена її повна ліквідація на площі 0.005 га. Внаслідок пожежі було знищено трав’яний настил на площі 0.005га. Причина загоряння встановлюється.

Кагарлицький район: рятувальники ліквідували загорання очерету

25 березня о 15:19 до оперативно–диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання очерету за адресою с. Бурти вул. Центральна. На місце виклику було направлено черговий караул 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кагарлик. По прибуттю на місце події рятувальниками було встановлено, що горить очерет. Пожежу було локалізовано о 16:45 повністю ліквідовано о 17:35. Причина пожежі наразі встановлюється.

 

Київська область: запах паленої трави і сміття - один з невід'ємних атрибутів весни

Сезон масових палів трави починається зі сходом снігу і триває до початку активного росту молодої зеленої трави. За цей час трав'яні пали охоплюють великі площі. Це найбільш пожежонебезпечний період, трава де тільки не горить, одним словом скрізь, де вона є, особливо у вихідні та святкові дні. Найчастіше власники земельних ділянок не прибирають свої і прилеглі території від трави, бур'яну та сміття, що призводить до поширення вогню на будівлі. У нашій країні широко поширена «народна забава» - пали трави і сміття. Цією діяльністю наші громадяни починають займатися, як тільки сходить сніг. В якості причин і приводів для цього вони називають найрізноманітніші: «так роблять усі», «щоб трава не заважала», «для наведення порядку», «це збагачує і прогріває грунт» і т.п. Без перебільшення можна сказати, що скрізь поширюється запах паленої трави і сміття - це один з невід'ємних атрибутів весни і на Київщині, адже за статистикою протягом доби було зареєстровано 82 пожежі, з яких 61 трав’яного настилу (!). Так, 25 березня, о 14:00 до оперативно-диспетчерської служби Васильківського району надійшло повідомлення про загорання очерету та сухої рослинності у м. Васильків по вул. Дніпрельстан. На місце події було направлено черговий караул 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Васильків та 49-ДПРЧ смт. Калинівка. По прибуттю, рятувальники встановили, що горить очерет на площі 4,8 га. О 17:40 пожежу локалізовано та о 18:00 повністю ліквідовано. На гасіння долучили 7 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Баришівський район: ліквідовано загорання сухої трави

25 березня о 18:28 до оперативно-диспетчерської служби Баришівіського району надійшло повідомлення про загорання сухої трави ум. Березань на вул. 1-го Травня. На місце події виїхав черговий караул 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Березань. По прибуттю рятувальників на місце події та проведення розвідки встановлено, що горить суха трава та очерет. Пожежу локалізовано о 20:00 таповністю ліквідовано о 20:08. На місці пожежі працювала 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу. Причини пожежі встановлюються.

Білоцерківський район: рятувальники ліквідували загорання очерету

25 березня о 13:51 до оперативно-диспетчерського служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про горіння очерету у м. Узин на вул. Левада. На подію виїхав черговий караул 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Узин. Пожежу локалізовано о 14:42 та 16:16 повністю ліквідовано. На пожежі працювало 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки.

Богуславський район: двічі за добу рятувальники ліквідовували загорання трави

Протягом минулої доби до оперативно-диспетчерської служби Богуславського району надійшло два повідомлення про загорання сухої трави: о 13:10 у с. Вільхівець, на околиці села та о 15: 27 у с. Хохітва. Обидві пожежі було локалізовано рятувальниками 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Богуслав. Причини пожеж наразі встановлюються.

Іванківський район: рятувальники 6 разів залучалися на ліквідацію пожеж в природних екосистемах

25 березня о 11:49 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в селі Русаки. На місце події було направлено черговий караул 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю рятувальники встановили, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 12:15 та повністю ліквідовано о 12:20. На гасінні пожежі задіяно 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. О 12:55 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в смт Іванків. На місце події було направлено черговий караул 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 13:11 та повністю ліквідовано о 13:13. На гасінні задіяно 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. О 13:33 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу поблизу села Русаки. На місце події направлено черговий караул 41-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванків. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 13:58 повністю ліквідовано о 14:30. На гасіння задіяли 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки Того ж дня о 13:34 надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у с. Підгайне. На місце події направлено черговий караул 60-го Державного пожежно-рятувального поста с. Розважів. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 15:41та повністю ліквідовано о 16:28. На пожежі перцювало 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. О 21:11 до оперативно-диспетчерської служби Іванківського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в с. Термахівка. Пожежу локалізовано о 21:57 та повністю ліквідовано о 22:01. На пожежі працювало 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

Ірпінський регіон: рятувальники ліквідували загорання сміття та трав’яного настилу

25 березня о 11:54 до оперативно-диспетчерської служби Ірпінського регіону надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та сміття у м. Ірпінь, в районі 4-5-та ліній. На місце виклику негайно було направлено черговий караул 36-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь. Прибувши на місце, рятувальниками було виявлено несанкціоноване сміттєзвалище твердих побутових відходів. За короткий проміжок часу загорання було ліквідовано. 26 березня рятувальниками спільно з начальником відділу надзвичайних ситуацій оборонної та мобілізаційної роботи Ірпінської міської ради, а також силами комунальних служб регіону вжито заходів, стосовно рекультивації побутових відходів, з метою припинення подальшого забруднення навколишніх територій та попередження подальших загорань.

Києво-Святошинський район: рятувальники 8 разів залучалися до гасіння трав'яного настилу (Відео)

За останню добу чергування рятувальники Києво-Святошинського району 8 разів залучалися до гасіння трав'яного настилу на загальній площі близько 10 Га: в с. Мироцьке (околиця) 3 Га, в с. Бузова по вул. Воїнів АТО 3 Га, в м. Вишневе по вул. Київська, в с. Мироцьке, в с. Дмитрівка 3 Га, в м. Боярка по вул. Білогородській, в с. Забірї, в с. Бобриця вздовж річки Ірпінь. Всі пожежі було успішно і оперативно ліквідовано. Загиблих і постраждалих не виявлено.

Обухівський район: рятувальники тричі виїжджали на ліквідацію пожеж сухої рослинності на відкритій території

25 березня о 15:40 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про пожежу, за адресою: с. Щербанівка. На місце виклику було направлено черговий караул 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Українка. Пожежу локалізовано о 16:06, повністю ліквідовано о 16:20. На місці події працювала одна автоцистерна та 6 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

 

Того ж дня о 16:47 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про пожежу, за адресою: с. Копачів. На місце виклику було направлено черговий караул 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Обухів. Пожежу локалізовано о 18:16, повністю ліквідовано о 18:55. На місці події працювали одна автоцистерна та 5 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

О 21:52 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про пожежу, за адресою: с. Перше Травня. На місце виклику було направлено черговий караул 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Обухів. Пожежу локалізовано о 23:28, повністю ліквідовано о 23:40. На місці події працювали одна автоцистерна та 5 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

Макарівський район: ліквідовано горіння трав’яного настилу

25 березня о 10:54 до оперативно-диспетчерської служби Макарівського району надійшло повідомлення про горіння трав’яного настилу у с. Небелиця. На подію виїхав черговий караул 32-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Макарів. По прибуттю на місце події встановлено, що горить трав’яний настил на прощі 0,5 га, але зважаючи на природні умови та сильний вітер, вогонь набрав стрімкого розповсюдження.Керівництвом було направлено додаткові сили та засоби. Пожежу локалізовано о 13:15 та 13:35 повністю ліквідовано на площі 2 га. На пожежі працювало 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Яготинський район: рятувальники 10 разів залучались на гасіння сухостою, чагарників та сміття

В період з 23 по 26 березня до оперативно–диспетчерської служби м. Яготин надійшло 10 повідомлень про загорання сухої трави, чагарників та очерету в с. Ничипорівка – 2 рази, с. Лемешівка, с. Райківщина та в м. Яготин – 2 рази. На місце виклику були направлені чергові караули 28–ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Яготин. По прибуттю на місця викликів, було встановлено, що горить очерет, чагарники та трав’яний настил загальною площею понад 20 га. Причини виникнення пожеж встановлюються.

Яготинський район: рятувальники ліквідували загорання сухої трави та чагарників на території птахофабрики

25 березня о 14:20 до оперативно–диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання недіючої господарчої будівлі, сухої трави та чагарників на території птахофабрики по вул. Зарічна. На місце виклику було направлено черговий караул 28–ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Яготин. По прибуттю на місце виклику, розвідкою було встановлено, що вогнем охоплено покрівлю недіючої господарчої будівлі, суху траву та чагарники на площі 4.8 га. Пожежу було локалізовано о 15:58 та повністю ліквідовано о 17:10. До гасіння пожежі залучалось 3 одиниці техніки та 6 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

Фастівський район: рятувальники ліквідували загорання трав’яного настилу

25 березня о 16:50 до оперативно-диспетчерської служби Фастівського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у м. Фастів на вул. Строкова. По прибуттю за місцем виклику одного відділення 30-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Фастів. Пожежу було локалізовано о 17:05 та о 17:15 повністю ліквідовано. Причина пожежі та збитки наразі встановлюються.

Білоцерківський район: рятувальники ліквідували загорання трав’яного настилу та очерету

26 березня о 14:58 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Білоцерківський район, м. Узин, вул. Левада. На подію виїхав черговий караул 5-ї ДПРЧ м. Узин. По прибуттю рятувальників на місце події встановлено, що горить очерет біля ТОВ Візит на площі 600 кв.м. Пожежу локалізовано о 16:49 та ліквідовано о 16:59. Під час гасіння пожежі залучалась 1 одиниця техніки та 4 чоловік особового складу. Вогнем знищено трав’яний настил та очерет на площі 700 кв.м. Ймовірна причина встановлюється.

Кагарлицький район: рятувальники ліквідували загорання трав’яного настилу

26 березня о 12:45 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в с. Черняхів на вулиці Освітянська. На місце виклику було направлено черговий караул 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кагарлик. По прибуттю рятувальників було встановлено, що горить трав’яний настил на площі 0,01га. Пожежу локалізовано о 13:35 та повністю ліквідовано о 14:20. Причина пожежі встановлюється.

Бородянський район: ліквідовано загорання торф’яного поля

26 березня о 08:40 до оперативно - диспетчерської служби Бородянського району надійшло повідомлення про загорання торф’яного поля поблизу с. Здвижівка. На місце події виїхав особовий склад 31-ї ДПРЧ смт Бородянка. По прибуттю до місця виклику чергового караулу було встановлено, що горить торф’яне поле окремими осередками на загальній площі близько 0,003 га. Загорання вдалося локалізувати о 15:15 та повністю ліквідувати процес горіння о 18:00. В результаті пожежі знищене торф’яне поле на загальній площі 0,003 га. На гасіння пожежі залучалась 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки та 4 чоловіка особового складу. Причина пожежі встановлюється.

Баришівський район: рятувальники тричі залучалися до ліквідації пожеж в природній екосистемі

Протягом доби, 26 березня рятувальники Баришівського району тричі залучалися до ліквідації пожеж у природних екосистемах. О 10:44 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання трав'яного настилу у с.Сезенків, поза межами населеного пункту. На місце виклику було направлено перше відділення 24-ї ДПРЧ(смт Баришівка. Пожежу було локалізовано о 11:01 та повністю ліквідовано о 11:30. Причина пожежі наразі встановлюється.

 

Вже о 13:42 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання трав'яного настилу у с.Пасічна на вул. Зарічна. На місце виклику було направлено перше відділення 24-ї ДПРЧ смт Баришівка. По прибуттю на місце пожежі було встановлено, що вогнем охоплено трав'яний настил на площі 2 га. Пожежу було локалізовано о 14:20 та повністю ліквідовано о 15:20. Причина пожежі наразі встановлюється.

О 16 :05 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання трав'яного настилу у с.Сезенків, поблизу центральної дороги, поза межами населеного пункту. На місце виклику було направлено перше відділення 24-ї ДПРЧ смт Баришівка. Пожежу було локалізовано о 16:33 та повністю ліквідовано о 16:48.

Баришівський район: рятувальниками ліквідовано загорання торфовища

26 березня о 09:59 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання торфовища у с. Селище,у поймі річки Трубіж. На місце виклику направлено особовий склад 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Баришівка. По прибуттю встановлено, що площа загорання торфу становить 0,06 га. Локалізовано пожежу о 15 :10 та повністю ліквідовано о 18:40. Причина загорання наразі встановлюється.

Київська область: за добу рятувальниками ліквідовано 101 пожежу в природних екосистемах (Відео)

Пожежонебезпечний період – це частина року коли виникають лісові і степові пожежі, з моменту сходження снігового покриву навесні до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву.  
В цьому році за аномально теплої зими цей період настав набагато раніше та набув величезних масштабів.  
Тільки за  минулу добу рятувальниками Київської області здійснено 147 бойових,  з них тільки 101 виїзд на гасіння пожеж в екосистемах.
Дуже часто причиною виникнення даного роду  великомасштабних пожеж є спалювання сухих рослинних залишків та  необережне поводження з вогнем громадян. А швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже тяжко.

Так за останню добу рятувальники Києво-Святошинського району 11 разів залучалися до гасіння трав'яного настилу та сміття на загальній площі близько 11 га. Загорання було успішно ліквідовані в таких населених пунктах як м. Боярка, с. Крюківщина, с. Гатне, с. Віта-Поштова, с. Білогородка, с. Бобриця, с. Гореничі, с. Жорнівка, с. Гнатівка с. Ходосівка та ін.  

Цього ж дня,  26 березня о 16:19 до оперативно-диспетчерської служби Бородянського району надійшло повідомлення від місцевих жителів про горіння трав’яного настилу поблизу с. Шибене.  
Одразу на місце події було направлено особовий склад 31-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт. Бородянка. По прибуттю рятувальниками встановлено, що палає трав’яний настил, чагарники та самосій на загальній площі близько 5 га.  Пожежу локалізовано о 17:39, не допустивши подальше розповсюдження вогню.  А о 20:21 рятувальниками повністю ліквідовано процес горіння.
На гасіння пожежі залучались дві одиниці техніки та 6 чоловік особового складу ДСНС.

Загалом особовим складом пожежно-рятувальної служби Володарського, Броварського, Бородянського, Києво-Святошинського, Бориспільського, Сквирського, Кагарлицького, Баришівського, Обухівського, Макарівського, Богуславського та Білоцерківського районів ліквідовано 101 пожежу сухої рослинності на площі 136,7791 га.

 

Тетіївський район: рятувальники ліквідували загорання очерету

27 березня о 10:43 до оперативно-диспетчерської служби Тетіївського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м. Тетіїв, вул. Гуманюка. На місце виклику було направлено черговий караул 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Тетіїв. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить очерет на площі 2 га. Пожежу локалізовано о 11:20 та повністю ліквідовано о 12:15. Причина пожежі встановлюється.

Баришівський район: ліквідовано загорання трав’яного настилу

27 березня об 11:32 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про згорання трав’яного настилу у м. Березань по вул. Куйбишева. На місце події виїхав черговий караул 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Березань. По прибуттю встановлено, що загорання становить 500 кв.м. Пожежу локалізовано об 11:50 та повністю ліквідовано об 11:57. На місці пожежі працювала 1 одиниця техніки та 4 чоловіки особового складу. Причина загорання наразі встановлюється.

Кагарлицький район: ліквідовано загорання трав’яного настилу

27 березня о 15:20 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в м. Кагарлик на вулиці Білоцерківська. На місце виклику було направлено черговий караул 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кагарлик. По прибуттю було встановлено, що горить трав’яний настил на площі 50 м.кв. Пожежу локалізовано о 15:31 та повністю ліквідовано о 15:48. Причина пожежі встановлюється.

Миронівський район: рятувальники ліквідували загорання очерету

26 березня о 19:42 до оперативно-диспетчерської служби Миронівського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Миронівський район, с. Яхни, вул. Набережна. На місце події виїхав черговий караул 14-ї ДПРЧ м. Миронівка. По прибуттю рятувальників встановлено, що горить очерет на площі 2 га. Пожежу локалізовано о 20:25 та ліквідовано о 20:31. На гасіння пожежі була задіяна 1 одиниця техніки та 6 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

Баришівський район: ліквідовано загорання сухої трави та сміття

27 березня о 16:56 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання сухої трави та сміття на відкритій місцевості за адресою: Баришівський район, село Дубове. На місце події виїхав черговий караул 25-ДПРЧ м. Березань. По прибуттю рятувальників на місце події встановлено, що горить суха трава та сміття на відкритій місцевості на площі 0,5 га. Пожежу локалізовано о 17:41 та ліквідовано о 17:50. На місці пожежі працювала 1 одиниця техніки та 4 чоловік особового складу. Причина пожежі - встановлюється.

Кагарлицький район: ліквідовано загорання трав’яної підстилки лісу

27 березня о 14:26 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання трав’яної підстилки лісу за адресою: м. Ржищів. На гасіння пожежі виїхав черговий караул 20-ДПРЧ м. Ржищів та співробітники ДП «Ржищівський лісгосп». По прибуттю до місця виклику встановлено, що горить трав’яна підстилка лісу на площі 0,1 га. Пожежу локалізовано о 14:59 та ліквідовано о 15:28. Внаслідок пожежі було знищено трав’яну підстилку лісу на площі 0,1 га. Причина загоряння – встановлюється.

Кагарлицький район: рятувальники ліквідували загорання трав’яного настилу

27 березня о 15:29 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу за адресою: м. Ржищів, вул. Богдана Хмельницького. На гасіння пожежі виїхав черговий караул 20-ї ДПРЧ м. Ржищів. По прибуттю до місця виклику встановлено, що горить трав’яний настил на площі 0,5 га, існує загроза поширення полум’я на значну площу. Пожежу локалізовано о 15:41 та ліквідовано о 16:32. Внаслідок пожежі було знищено трав’яний настил на площі 0,5 га. Причина загоряння – встановлюється.

Сквирський район: за добу рятувальниками ліквідовано 3 пожежі в екосистемах

27 березня о 18:33 до оперативно-диспетчерської служби Сквирського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в м. Сквира по вул. Калиновій. По прибуттю встановлено, що горить суха трава на площі 3 га двома осередками. Пожежу локалізовано о 19.23 та повністю ліквідовано о 19:39 по всій площі. На пожежі працювали 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. Того ж дня о 19:05 надійшло повідомлення про загорання дерева в с. Шаліївка по вул. Радянській. На місце події направлено черговий караул 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Сквира. По прибуттю встановлено, що горить дерево 6 погонних метрів та існує загроза обриву проводів ліній електропередачі через падіння дерева. Працівниками обленерго знеструмлено необхідну ділянку населеного пункту та рятувальники приступили до гасіння пожежі. Пожежу локалізовано о 19:25 та ліквідовано о 19:38. На пожежі працювали 3 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. О 20:56 до оперативно-диспетчерської служби Сквирського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в с. Пищики по вул. Садовій. По прибуттю на місце рятувальників встановлено, що горить суха трава. Пожежу локалізовано о 21:14 та ліквідовано о 21:25 на всій площі. На пожежі працювали 8 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки 3-ї Державної пожежно-рятувальної техніки м. Біла Церква.

Київська область: вогнеборці продовжують ліквідовувати загорання трав’яного настилу та сміття

27 березня о 18:56 до оперативно-диспетчерської служби Ставищенського району надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу за межами с. Брилівка. На виклик терміново було направлено черговий караул 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Ставище. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 19:23 та ліквідовано о 19:40. Цього ж дня о 14:01 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського надійшло повідомлення про загорання за адресою: м. Узин, вул. Левада. На виклик терміново було направлено черговий караул 5-ДПРЧ м. Узин. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить очерет. Пожежу локалізовано о 15:45 та повністю ліквідовано о 16:12. Також: 27 березня рятувальники Володарського району ліквідували 5 випадків загорань трав’яного настилу. - о 15:34 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Дружба. На місце виклику було направлено 6-ДПРЧ смт Володарка. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить трав'яний настил. Пожежу локалізовано о 16: 09 та повністю ліквідовано о 16:48. - о 17:05 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу у с. Завадівка. На місце виклику було направлено 6-ДПРЧ смт Володарка. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить трав'яний настил. Пожежу локалізовано о 17: 28 та повністю ліквідовано о 17:54. - о 18:44 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Завадівка. Пожежу локалізовано о 19:12 та повністю ліквідовано о 19:16. - о 21:00 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Петрашівка. Пожежу локалізовано о 21:51 та повністю ліквідовано о 21:55. - о 21:19 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Руде Село. Пожежу локалізовано о 21: 58 та повністю ліквідовано о 22: 05. Цього ж дня Яготинські рятувальники отримали 5 повідомлень про загорання сухої трави, чагарників та очерету в с. Засупоївка, с. Лозовий Яр, с. Трубівщина та в м. Яготин – 2 раза. На місце викликів був направлений черговий караул 28 – ї ДПРЧ м. Яготин. По прибуттю на місця викликів пожежі було локалізовано та ліквідовано. Також: - 27 березня о 17:38 до оперативно-диспетчерської служби Тетіївського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та чагарника між м. Тетіїв та с. Черепин. До місця виклику було направлено черговий караул 9-ї ДПРЧ м. Тетіїв. По прибуттю на місце виклику рятувальниками встановлено, що горить трав’яний настил. Пожежу локалізовано о 18:38 та ліквідовано о 19:30. - о 18:34 до оперативно-диспетчерської служби Тетіївського району надійшло повідомлення про загорання очерету за адресою: м. Тетіїв, вул. Петра Запорожця. До місця виклику було направлено черговий караул 9-ї ДПРЧ м. Тетіїв. Пожежу локалізовано о 19:32 та ліквідовано о 20:35. Причини пожеж – встановлюються. Шановні громадяни! Під час випалювань сухостою гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушаючи при цьому ослаблену іншу флору. При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту. До речі, гинуть і ті, що беруть участь у процесі утворення ґрунту, а також винищують різних шкідників саду і городу. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам. Випалювання наносить пряму шкоду й здоров’ю людини, оскільки дим від спалювання трави їдкий, густий, неприємний – їсть очі, неприємно пахне. А спалюючи траву у місті, ви спалюєте й солі важких металів що осіли на листі – такий дим отруйний. До того ж в покладах сухої трави часто таїться сміття, небезпечне для спалювання. Суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують, що спалювати траву корисно помиляються самі і вводять в оману інших. Пам’ятайте! Кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

Київська область: палає сухостій, рятувальники закликають громадян схаменутись (Відео)

Палії сухої трави навесні наражають на небезпеку сусідів і їх помешкання, прирікають на загибель рослини і тварин, знижують родючість грунтів і, врешті-решт, можуть довести справу до великої пожежі в лісі, згасити яку дуже непросто. Лісові пожежі, в свою чергу, несуть великі як екологічні, так і економічні втрати, що позначається на всій країні вцілому. На місці підпалу нормальне життя рослин відновлюється через 5-6 років, а найчастіше - відновленню не підлягає зовсім! До речі, рятувальники Київщини на таких викликах працюють цілодобово, а потім мало не замертво валяться з ніг від втоми прямо на землю. Так, протягом доби зареєстровано 158 пожеж, з них 134 трав’яного настилу на площі 213,1065 га! Пожежна техніка не встигає повертатить до підрозділів, як потрібно вирушати на нове місце події. У більшості випадків це відбувається через людей - траву підпалюють спеціально, або вона загоряється від кинутих недопалків і незагашених багать. Пал трави - це дуже погано.

Київська область: вогнеборці продовжують боротьбу з пожежами в природних екосистемах (фото+відео)

Пожежі в екосистемах стаються все частіше. Навесні в Україні все більше відчутний дим від паління минулорічної трави і чагарників. Це має дуже серйозні наслідки і для здоров'я людей, і для природи. Зокрема, призводить до масштабних пожеж і знищення біорізноманіття. Кожен акт підпалу – це є злочин проти тендітного світу природи. Головна небезпека полягає в провокації лісових пожеж та руйнуванні біоценозу екосистеми. Так, з 28 по 29 березня рятувальники Київщини ліквідували 139 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 209,289 га, найбільш запекліша доба видалась для Києво-Святошинського, Білоцерківського, Броварського, Баришівського, Обухівського, Іванківського, Тетіївського, Кагарлицького районів. Вкотре фахівці ДСНС звертаються до громадян не спричиняти загорання на відкритих територіях. Пам’ятайте, що провокуючи пожежі в природних екосистемах, Ви не лише знищуєте навколишнє середовище, а й ставите під загрозу здоров’я людей! Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. У разі виявлення загорання в екосистемах телефонуйте до служби порятунку за номером 101!

Джерело: https://kv.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook