Аналіз дистанційного навчання студентів механіко-технологічного факультету за період 23…27 березня

28 березня 2020 року

   Пройшов ще один тиждень всенаціонального карантину і ще один тиждень дистанційного навчання студентів та дистанційної роботи зі студентами викладачів механіко – технологічного факультету. Підводячи підсумки робочого тижня, варто акцентувати увагу на великій кількості відвідувань студентами електронної навчальної платформи університету Elearn, що в середньому становить, близько 800 разів на кожну дисципліну.



   За статистичними даними дисциплін курсів - 158 бакалаврів та 60 магістрів отримали оцінки за здані практичні роботи. Загалом, на електронні пошти викладачів студентами надіслано: 39 презентацій рефератів, 232 виконані практичні роботи, 211 скан-копій конспектів опрацьованого лекційного матеріалу. Також, опрацьована методика проведення 5-ти лабораторних робіт з дисциплін: «Трактори і автомобілі», «Паливно-мастильні та інші експлуатаційні матеріали», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» та «Транспортні засоби».



   Відбуваються постійні електронні консультації студентів, стосовно курсового проектування з дисциплін «Трактори і автомобілі», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання», «Сільськогосподакрські машини», «Ремонт машин та обладнання», «Машиновикористання у тваринництві» та «Експлуатація машин і обладнання». Керівники дипломних проектів контролюють підготовку до захисту студентів випускних курсів.
   Викладачами кафедр завчасно викладено відеоматеріали за темами лекцій, передано студентам електронні варіанти підручників та посібників. Із отриманим матеріалом студенти ознайомлюються самостійно. Для проведення лабораторних робіт студенти використовують робочі зошити. Кожна робота передбачає вивчення будови, принципу роботи та отримання навичок у регулюванні робочих органів машин. Студенти ОС «Магістр» виконують розрахунки та вибирають раціональні варіанти в процесі проектування та управління технологічними процесами.


   Студенти активно прикладають зусилля для вивчення теоретичного матеріалу, отримують завдання на які готують відповіді. Під час занять згідно розкладу за допомогою викладачів студенти можуть отримати консультації, стосовно методик виконання завдань. Для зручності спілкування на період карантину створено форуми на сторінках курсів.
    Ефективність дистанційного навчання потребує високого рівня самоорганізації студентів та їх відповідальності.
  Просимо студентів сприймати карантин як резервний спосіб самоосвіти та самовдосконалення з використанням сучасних технологій.
 Побажаємо усім студентам, викладачам та співробітникам університету здоров’я, терпіння та взаєморозуміння!


Ігор Сівак, заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook