28 березня – Година Землі: долучаймося до найбільшої світової ініціативи на підтримку планети

28 березня 2020 року

«Люби землю. Вона не успадкована
Тобою у твоїх батьків,
Вона позичена тобою у твоїх дітей»

(мудрість індіанського народу)

                                                                                      

     Щороку в останню або передостанню суботу березня відзначають міжнародну подію - Годину Землі, що започаткована Всесвітнім фондом природи (World Wide Fund for Nature).
   Цьогоріч це відбудеться 28 березня о 20:30, коли усі небайдужі до майбутнього нашої планети можуть долучитися до світової ініціативи та вимкнути необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі.

  До Міжнародного дня захисту Землі у філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 6 підготовлено тематичну експозицію книг. Адже саме навесні, коли пробуджується природа, хотілося б привернути увагу людей бути уважними до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

   Святковим цей день став завдяки усвідомленню суспільством, а нас на планеті Земля вже більше 7-ми мільярдів людей, того, що Земля – не вічна, і якщо неправильно поводитись з природою і її ресурсами, то можна своїми діями спровокувати глобальну катастрофу. А це, в свою чергу, призведе до знищення людства і взагалі життя на планеті.

   Кожний мешканець Землі має питати себе щодня: «Що я зробив для одужання Землі?»… Наша планета потерпає від сміття, яке люди лишають після своєї діяльності: одноразові упаковки і посуд, пляшки та ін. А вітер розносить і це все потрапляє до водойм…Тож давайте, подорожуючи Україною і світом, не залишати сміття в лісах, на горах, в населених пунктах де нам заманеться. Викидати будь які відходи у спеціально відведені місця, сортуючи його, що полегшить переробку і утилізацію. Давайте більше уваги приділяти екології та охороняти навколишнє природне середовище.

   Нажаль, 23 січня 2020 року стрілки Годинника судного дня перемістили на 100 секунд від опівночі – так близько до «глобальної катастрофи» людство ще не було… Відлік Годинник розпочав у 1947 році. Причиною для цього, серед іншого, стало ядерне бомбардування американцями Хіросіми і Нагасакі у 1945 році. Спочатку під наближенням «глобальної катастрофи» розуміли ядерну війну, проте згодом концепцію розширили і додали до переліку гіпотетичних причин кінця світу екологічні та технологічні чинники. Тому, для наочності, щороку чиказький журнал Bulletin of the Atomic Scientists («Бюлетень вчених-атомників») інформує про переведення годинника, демонструючи, наскільки світ наближається до свого кінця. Як зазначив очільник Bulletin of the Atomic Scientists Рейчел Бронсон: «Зараз ми висловлюємо, наскільки світ близький до катастрофи в секундах, а не в годинах чи навіть хвилинах. Ми стикаємось з цією надзвичайною ситуацією – абсолютно неприйнятним станом світових справ, які не залишили місця для жодної помилки чи зволікання».

   Зробимо крок вже сьогодні… В межах відзначення Міжнародного дня захисту Землі запрошуємо усіх небайдужих 28 березня о 20:30 приєднатись до акції Година Землі та вимкнути світло на одну годину!

  Від кожного із нас залежить, що ми залишимо своїм нащадкам! Пам’ятаймо, що Земля «позичена тобою у твоїх дітей». Давайте збережемо нашу Землю з джерельно чистими водоймами, зеленою, квітучою та неймовірно красивою …

Олена Литовченко,
завідувач філії наукової бібліотеки у
навчальному корпусі № 6

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook